Gå til sidens hovedinnhold

Holder han deg våken om natta?

Dette gjør du når det er umulig å få en god natts søvn.

(SIDE2): Søvn er viktig for å holde både energinivået og humøret oppe.

Ifølge Women`s Health Mag kan lite søvn i verste fall påvirke forholdet i en negativ retning blant annet fordi grettenheten til den ene personen kan smitte over og bidra til dårlig kommunikasjon og utakknemlighet. Men det er ikke alltid lett å sove om personen du deler seng med er en snorkemaskin eller sparker deg i siden.

Her får du tips til hvordan du kan bedre situasjonen:

Han snorker
Gi han en en pute som er designet med det høyeste punktet på midten. Siden folk flest erfarer at det å sove på siden er mest gunstig for å hindre snorking kan en slik putevariant lettere hindre ham i å falle over på strak rygg med ansiktet vendt opp mot taket.

Dere krangler over dyna
Her er det en enkel løsning, skaff dere en ekstra dyne.

Han liker å se på TV i senga
Enten om det er lyset eller lyden fra TVen som holder deg våken kan en sovemaske som dekker øynene og ørepropper hjelpe deg med å sovne lettere. Du kan også spørre din kjære om han ikke kan bruke hodetelefoner eller rett og slett se på TV et annet sted.

Dere har ulike døgnrytmer
Enten om han legger seg etter deg eller skal stå opp før deg så er det alltid kjipt å bli vekt når man har kommet inn i drømmeland. En hylende klokkealarm er det siste du vil høre når du fortsatt kan sove et par timer lenger enn partneren.

Ett tips er å enten sove hver for seg de dagene man eventuelt har ulike avtaler og arbeidstidspunkt. Et annet triks kan være å kjøpe en stillevibrerende vekkerklokke som man kan plassere i sitt eget putevar eller på sitt eget håndledd.

Han sparker i søvne
Det er aldri noe særlig å våkne opp med blåmerker eller smerter i siden fordi personen ved siden av deg har ligget og sparket deg ubevisst i søvne.

Men man skal ta «julingen» på alvor for dette kan være et symptom på ulike søvnforstyrrelser. Det kan være en psykologisk faktor som er årsaken til sparkingen og skjer det gjentatte ganger er det lurt å ta en tur til legen for å sjekke ut hva som kan være problemet.

Urolighet i kroppen i kombinasjon med snorking kan også være et symptom på søvnapné.

LES FLERE SAKER FRA NETTAVISEN.NO

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken