(SIDE2): 2016 er kommet godt i gang og tidligere har vi blant annet skrevet om hva ekspertene tror kommer til å bli årets treningstrender. Nå skal det derimot handle om mat og tidligere denne uka skrev vi om Orklas matnyheter som lanseres i februar.

Helsenettstedet Shape.com har listet opp en rekke mattrender de mener vi vil se mer av i 2016. Vi gjentar syv av dem her.

1) Avokadoolje

Kokosolje, rapsolje, olivenolje - det er mange typer å velge mellom og i 2016 er det stor sannsynlighet for at du vil høre mer om enda en oljevariant, nemlig avokadoolje. Ifølge Shape.com har avokadoolje allerede blitt et populært produkt på markedet som igjen har ført til at vi stadig ser flere og flere oppskrifter med denne på ingredienslista. Avokadoolje kan brukes både til steking, i salater og som dressing.

2) DIY-olivenolje med urter

Lag olivenolje med din egen personlige vri ved å bruke friske urter fra din egen hage! Vask urtene og la de tørke over natten før du knuser de lett og senker de ned i en god olivenolje. Lukk flasken eller beholderen godt og la det stå i en uke før bruk for at smakene fra urtene skal sette seg i oljen.

3) Kombinasjoner av søtt og salt

De siste årene har vi stadig sett mer av søte kombinasjoner med et hint av saltsmak og det blir ikke mindre av dette i 2016. Gulrotpannekaker og salte karameller er bare to eksempler der man kombinerer søtt med salt.

4) Hjemmebrygging

Å brygge sitt eget øl er blitt en ny folkehobby. I 2016 vil firmaer som selger råvarer og utstyr fortsette å selge godt, spår Shape.com.

5) «Beertails»

Å bruke øl i en cocktail høres kanskje ikke så fristende, men «Beertails» er visstnok noe vi kommer til å høre mer i fremtiden. Eksempler på en «Beertail» er lemonade sammen med et lyst øl eller ferskpresset appelsinjuice blandet sammen med mørkt øl.

6) Mer vegetarmat

Det er blitt populært å spise mer vegetarisk og det blir stadig trukket frem flere fordeler ved å inkludere mer vegetarmat i kostholdet sitt.

Det betyr også at det er kommer stadig flere vegetariske alternativer og produkter i butikkene, og denne trenden vil garantert fortsette i 2016.

7) Smarte bokser for å oppbevare mat

Det er ikke bare barnehagebarn og skoleelever som bruker matboks. Og ønsker du å oppgradere ditt utvalg når det gjelder matbokser så har de nyeste boksene flere rom og etasjer for best mulig oppbevaring. Det finnes også egne beholdere hvor man kan spise og drikke fra samme kopp.