(SIDE2): Folk har forståelig nok ulike meninger og oppfatninger om prevensjonsmiddelet p-piller.

Det er særlig noen myter som går igjen, men hvor troverdige er de egentlig?

Apotek 1 har listet opp noen av de vanligste mytene om p-piller og her er noen av dem.

1) Jeg legger på meg flere kilo hvis jeg begynner p-piller

Ifølge apotekkjeden så viser store studier at moderne p-piller kun gir en svært beskjeden vektøkning. I tillegg er det greit å være klar over at denne ekstravekten som oftest skyldes opphopning av væske i kroppen.

2) Det gjør ingenting hvis jeg glemmer å ta en pille nå og da

Det er en grunn for at p-piller fås på resept og at det kommer med et pakningsvedlegg. Selv om det bare er snakk om én p-pille kan effekten reduseres, og jo oftere du glemmer å ta pillene, jo større er sjansen for at prevensjonseffekten minsker.

3) Alle p-piller gir bivirkninger

Vi er alle forskjellige og det finnes også ulike typer p-piller på markedet. Det er helt umulig å si hvordan hver enkelt vil reagere på prevensjonsmiddelet på forhånd og om man får bivirkninger eller ikke. To jenter kan reagere helt forskjellig på samme merke.

4) Man trenger ikke kondom når man går på p-piller

Har du tilfeldig sex bør du helt klart bruke kondom, selv om du bruker p-piller. Dette er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer.

5) Det er greit å ta p-pillene som venninnene mine bruker

Igjen så er det lurt å huske at det er med god grunn for at p-piller fås på resept fra lege eller helsesøster. For eksempel så er det noen kvinner som ikke skal bruke visse typer p-piller og derfor må du aldri låne piller av venninner eller selv låne bort til andre.