Gå til sidens hovedinnhold

- Det er veldig rart

Tones nye plate er ferdig. Men først kan hun juble over en overlegen seier.

(SIDE2:) - Nå er jeg ferdig. Det er veldig rart. Nå har jeg jobbet i studio i ett år, mer eller mindre hver dag. Det blir en vane, og det å plutselig ikke skulle gå dit klokken ti hver dag er rart, sier Tone Damli Aaberge.

Side2 møter artisten på Nikes «Take Oslo»-vinnerfotoshoot, dagen etter at hennes nye album er ferdig innspilt. Hun slipper ny plate 25. oktober.

Men innimellom platejobbing har Tone stått i spissen for Oslo Vest i løpekonkurransen «Take Oslo». Og hennes bydel vant en knusende seier mot Oslo Øst, Nord og Sør i striden om å løpe lengst i hovedstaden.

Bakgrunn: Kampen mellom Tone og Charlotte

- Jeg var veldig god til å verve folk, sier Tone og ler:

- Nei da, jeg tipper at folk på vestkanten er glad i å jogge, og har et konkurranseinstinkt. Hva som gjør at vi har løpt så langt er vanskelig for meg å si noe om. Men jeg er veldig glad for det.

Løpelengden
Deltakerne på Vest løp hele 16665 kilometer i kampanjeperioden som varte i en måned. Charlotte Thorstvedt har representert Øst, som til sammen løp 8185 kilometer. Lag Nord, med Kristian «Sirius» Rønning som kaptein løp 3569 kilometer, og Sami Alem og Sør løp 2665 kilometer.

Totalt registrerte 1242 personer seg på konkurransen, og har lagt 32.000 kilometer bak seg. Strekningen tilsvarer Oslo- Sydney tur/retur. Oslo-joggerne har knust henholdsvis Stockholm og København, hvor det er gjort lignende stunt, med tanke på løpelengde.

LES FLERE HELSESAKER HER

Tone er imidlertid usikker på hvor mange kilometer hun har lagt bak seg for sitt lag.

- Jeg har løpt mindre enn hva jeg pleier fordi jeg har hatt det så travelt med plata og andre ting. Men jeg har løpt så mye jeg har kunnet, og jeg er glad i å løpe. Men jeg er usikker på hvor langt jeg har løpt. Jeg har ikke logga alle kilometerne ennå.

Tone løp Oslo Maraton: Løper halvmaraton med blind mann

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

- Kun vilje
Tone synes løping er en perfekt treningsform fordi det er så tilgjengelig. Man kan løpe hvor som helst og når som helst, understreker hun.

- Man er ikke avhengig av noe medlemskap eller fancy treningsklær eller utstyr. Det krever bare vilje.

Sogndalsartisten er svært glad i å holde seg i form, og nettopp løping inkluderes hvis hun skal ha en perfekt treningsøkt.

- En perfekt treningsøkt for meg må være ny musikk på iPoden, sånn at jeg er motivert bare av den grunn. Så tar jeg gjerne en time på tredemølla med intervaller og blir søkk klissvåt, også en halvtime med styrke etterpå.

Nervøs og spent
Tone har nylig sluppet sin andre singel «Crazy Cool» fra det nye albumet. Nå er hun spent på hvordan hele skiva vil bli mottatt.

- Man må på et punkt bare skjære gjennom og si «hei, nå må vi bare avslutte». Og da tenker man, kunne jeg gjort noe annerledes? Man stiller så mange spørsmål. Men jeg er veldig glad for jeg føler vi har fått til noe fint, noe som jeg er veldig stolt av, sier Tone og smiler, før hun er tilbake til nervene:

- Man blir kjempenervøs av tanken på at andre skal høre på det, og mene noe om det. Skummelt. Det er rart at en positiv kommentar går forholdsvis fort ut av kroppen, mens en negativ omtale blir sittende sjukt lenge. Det skulle vært motsatt. Men man skal i hvert fall ta med seg det positive!

Tone har tidligere gitt ut «Bliss», «Sweet Fever» og «I Know». «Cocool» kommer 25.oktober.

Kommentarer til denne saken