(SIDE2): Det finnes mange myter om p-piller, men ikke alt vi vet om prevensjonspillene kan avskrives som usant. Mange opplever at hormonene påvirker både humør og sexlyst, men dette varierer veldig fra kvinne til kvinne.

En ny studie mener nå å kunne bevise at p-pillene også påvirker hjernen din, skriver Huffington Post. Studien, som er publisert i tidsskriftet Human Brain Mapping, har undersøkt 90 kvinner, hvorav 44 av dem gikk på p-piller.

LES OGSÅ:Dette kan gjøre deg gravid - selv om du går på p-piller

To deler av hjernen påvirkes

Studien viser at p-pillene krymper deler av hjernen og svekker dens funksjon. P-pillene påvirker spesielt to områder av hjernen: den laterale orbitofrontal cortex (som påvirker følelsene våre) og posterior cigulate cortex (som viser økt aktivitet når vi tenker tilbake på personlige minner, eller legger planer for fremtiden).

Endringene i den laterale orbitofrontal cortex kan i tillegg føre til angst og depresseive symptomer.

- Det er mulig at endringene i den laterale orbitofrontal cortex kan være knyttet til de emosjonelle endringene noen kvinner opplever når de bruker p-piller. Vi må gjøre flere studier for å finne ut hvilke oppførsler som kan endres, men denne studien gir oss noen mål vi kan starte med. Jeg tror det første vi må gjøre er å se på effekten av p-piller når det kommer til å regulere følelser, sier Nicole Petersen, forskningsleder for studien.

Vil du lese flere nyheter innenfor helse? Lik oss gjerne på Facebook!