(SIDE2:) «Don't Swallow Your Chewing Gum» er en bok som tar for seg myter, halvsannheter og løgner om kropp og helse.

Boken er skrevet av legene Aaron E. Carroll og Rachel C. Vreeman.

Her er et utdrag av mytene fra boka - og legenes svar, ifølge The Mirror.

MENN TENKER PÅ SEX HVERT 7. SEKUND: Når du tenker over dette er denne myten lite trolig sann. Hvis vi antar at den gjennomsnittlige mannen er våken i 16 timer daglig, ville hver mann tenkt på sex usannsynlig mange ganger i løpet av 24 timer, mener forfatterne.

DRAR DU UT ETT GRÅTT HÅR, VOKSER TO NYE GRÅ HÅR UT: Sannheten er at de grå hårene vil multiplisere seg etter hvert som tiden går. Hvert hårstrå vokse ut av en hårsekk. Det betyr at hvis du drar ut et hår, så vil ikke to nye hår vokse ut av den ene hårsekken.

MENN MED STORE FØTTER ER BEDRE UTSTYRT: En studie blant 3100 menn viste at det ikke er noen sammenheng mellom mannens størrelse på føttene og hans manndom.

BARBERER DU HÅRET BLIR DET TYKKERE: Tester som er gjort på dette viser at å shave hodet ikke har noen påvirkning på hårveksten. Når du barberer bort håret etterlater det skarpe tupper. Det stavede håret mangler den tilspissede formen og kan derfor se tykkere ut enn det er.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

DU SVELGER 8 EDDERKOPPER I ÅRET: Det er så å si umulig for oss å svelge så mange edderkopper. De fleste beveger seg en del når de sover, noe som hindrer edderkopper i å komme nærme. Det er heller ikke alle som sover med munnen åpen. I tillegg sier en del eksperter at dyret unngår en åpen munn.

DET ER SKADELIG FOR ØYNENE Å LESE I MØRKET: Du skader ikke synet ved å lese når det er mørkt. Leser du derimot i svakt lys, kan det være midlertidig belastende på øynene.

DU BLIR TYKK AV Å SPISE SENT PÅ KVELDEN: Man legger generelt på seg om man spiser mer kalorier enn man klarer å forbrenne. I boken «Don't Swallow Your Chewing Gum» viser forfatterne til en studie blant 2500 personer i ulike størrelser. Den hevder at personenes vekt ikke ble påvirket av når på døgnet de spiste sine måltider.