(SIDE2): Australske Andrew Taylor (36) har startet på det som kanskje er den mest absurde dietten vi har hørt om.

Han hevder nemlig at i løpet av det neste året skal han kun leve på poteter.

Spiser tre kilo poteter hver dag

Ifølge Expressen.se var 36-åringen lei av å være overvektig og i stedet for å prøve seg på tradisjonelle slankekurer og dietter, så ønsket Andrew å teste ut sin egen metode.

Fra 1.januar i år skal den australske mannen kun ha spist poteter og før han startet på den spesielle dietten veide han 151 kilo. Hittil har han gått ned 10 kilo, skriver den svenske avisen.

Taylor hevder at han skal fortsette å spise på denne måten i løpet av hele 2016.

- Jeg ville endre måten jeg ser på mat. Jeg vil ikke at det skal kontrollere livet mitt, forteller han til 9news.com.

36-åringen spiser nå tre kilo poteter om dagen, og det eneste tilbehøret han har er krydder og ulike sauser. Andrew hevder han føler seg fantastisk bra, samt at han både trener mer og har mer energi.

Han legger ut jevnlige oppdateringer av slankekuren på både Facebook og YouTube hvor han kaller seg «Spud Fit».

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Mangler viktige næringsstoffer

Men til tross for at Taylor sier at han føler seg i fin form, så er både ernæringsfysiologer og leger skeptiske til «potetdietten».

- Han kommer til å få i seg masse karbohydrater, men lite fett, proteiner og andre viktige næringsstoffer. Han kommer til å blant annet mangle jern, sink, kalsium, jod og omega-3, sier lege Joanna McMillan til 9news og legger til at hun er bekymret for mannens helse.

Ernæringsfysiolog Fiona Hunter sier til The Telegraph at potet er en næringsrik matvare, men at Taylors diett likevel vil mangle viktige næringsstoffer som for eksempel protein, fett og kalsium.

- Eksperimentet viser at poteter kan være del av en slankediett, men å bare spise poteter er ikke et sunt valg for å gå ned i vekt og ikke noe jeg vil anbefale, sier ernæringsfysiologen.