(SIDE2): Mattilsynet og Legemiddelverket har gått ut med en advarsel om tre potensfremmende kosttilskudd. Årsaken er at de inneholder flere forskjellige medisiner, som i verste tilfelle kan føre til dødsfall.

De tre er Vigour800, African Superman og Ziyinhungyang, som altså inneholder medisiner man kun skal ta i samråd med lege. Det skriver mattilsynet i en pressemelding.

- Det viser seg dessverre ofte at «naturlige» produkter som potensmidler og slankemidler inneholder ulovlig tilsatte medisiner uten at dette er opplyst på pakningen, sier legemiddelinspektør Line Saxegaard.

For høye doser kan gi bivirkninger som synsforstyrrelser, skjelving, hodepine, hjerterytmeforstyrrelser, hjertekrampe og i verste fall dødsfall. For høye doser av slike medisiner er særlig farlig for hjertepasienter.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Saxegaard advarer mot kosttilskudd som lover svært raskt virkning.

- Vi ser ofte at kosttilskudd markedsføres som 100 prosent naturlige. Lover pillene rask og langvarig virkning, er det derimot god grunn til å være skeptisk, sier hun, og understreker.

- Medisiner kan gi alvorlige bivirkninger, samt gi reaksjoner hvis de blandes med andre medisiner.

Det er Legemiddelverket som har analysert de tre potensfremmende kosttilskuddene, og analysene er gjort i forbindelse med Operasjon Pangea.

LES OGSÅ FRA NETTAVISEN: