Elendigheten på Oslo Børs virker ikke å ha noen ende. På under fem måneder er hovedindeksen halvert og nå ligger den på 258,80 poeng. Så lavt har den ikke ligget siden mai 2005.
På sitt høyeste i år sto hovedindeksen i 523,61 poeng.
Rentekutt roet ikke nervene
Onsdag har vært en nok en begivenhetsrik dag i verdens finansmarkeder. To timer før stengetid var hovedindeksen ned 4,05 prosent, det til tross for at alle de europeiske børsene snudde da det koordinerte rentekuttet fra seks av sentralbankene i G10-gruppen ble presentert.
LES MER: Gjedrem kan bli presset til rentekutt
LES MER: Sentralbanker kutter renten
Globalt ras
Verden ser annerledes ut for hver dag som går, og dessverre blir utsiktene dårligere og dårligere. Tirsdag falt hovedindeksen nye 2,76 prosent til 269,48 poeng. Det er den laveste noteringen på over tre år. I mellomtiden har USA-børsene hatt en nitrist dag, og asiatiske børser opplevd nye ras.
Oljefall
For råvarebaserte Oslo Børs er det lite støtte å finne i oljeprisen. Oljeprisen har falt over to dollar det siste døgnet. Ett fat nordsjøolje noteres onsdag ettermiddag til 83,13 dollar fatet, en nedgang på 1,82 prosent. StatoilHydro faller 1,70 prosent til 120,70 kroner.
Solenergiselskapet REC faller 3,86 prosent til 82,60 kroner. Seadrill er ned 7,86 prosent til 77,10 kroner.
Nye krisepakker
Det fortsetter samtidig å tikke inn meldinger om nye redningsplaner og krisepakker i Europa.
Britiske banker blir delvis nasjonalisert i gigantisk redningsoperasjon. Den britiske regjeringen kommer med drastiske tiltak for å redde britiske banker i en redningspakke verdt minst 50 milliarder pund, eller nær 550 milliarder kroner.
Kapitalen vil bli skutt inn som preferanseaksjer, som har høyere sikkerhet enn ordinære aksjer, men lavere sikkerhet enn lån. Pakken inkluderer også 200 milliarder pund i kortsiktig kreditt til bankene.
LES MER:Slik vil britene redde økonomien
Det er i utgangspunktet de åtte største bankene som regjeringen vil rette innsatsen inn mot. Dette dreier seg om Abbey, Barclays, HBOS, HSBC, Lloyds TSB, Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland og Standard Chartered.
Myndighetene sier at andre banker vil få muligheten til å søke om å bli inkludert i planen.
Den svenske Riksbanken har i dag morges besluttet å gå inn med penger til Kaupthing. Støtten kommer i form av en kreditt på opp til fem milliarder svenske kroner til Kaupthing Bank Sverige.
Rødt, rødt, rødt
Det internasjonale pengefondet har estimert at finansinstitusjoner nå trenger 675 milliarder dollar i frisk kapital. I dagens marked virker det bortimot umulig å få med seg investorer til å spytte inn penger.
Børsfallet gjelder ikke bare Oslo Børs. Over hele Europa blir børsene senket til det laveste nivået på mange år.
I Tyskland faller DAX-indeksen over 3,48 prosent og ligger på det laveste nivået siden slutten av 2005. I London har FTSE 100-indeksen falt til nivåer ingen har sett siden midten av 2004. Onsdag blir den britiske indeksen senket 4 prosent.
OMX-indeksen i Stockholm faller 2,57 prosent, mens børsen i København er ned 3,33 prosent. Helsingfors-børsen faller 1,24 prosent.