Gå til sidens hovedinnhold

Helt gratis programvare

Det finnes programvare som koster tusenvis av kroner. Her er alternativene som ikke koster noen ting.

Skal du ha programvare til din datamaskin og går i en vanlig elektronikkbutikk kan du ende opp med å måtte betale flere tusen kroner for tekstbehandling, bildebehandling og andre programmer du trenger. Her er de 10 alternativene som ikke koster noe som helst.

1. Tekstbehandling og regneark
Officepakken er en dyr affære, og er beregnet på profesjonell bruk i bedrifter og annet. Faktum er at svært få mennesker bruker alle de avanserte funksjonene, og trenger egentlig kun programmer som lar deg skrive ut og regne ut - enkelt og greit. Openoffice er dette programmet. En office-pakke som er helt ett hundre prosent gratis. Pakken lar deg også lagre i andre formater, så andre (de som har Office) kan lese dine filer. Pakken inneholder en tekstbehandler, et regnearkprogram, et presentasjonsverktøy, et databaseverktøy og et tegneprogram.
Her kan du laste ned Open Office

2. Bildebehandling
Photoshop er et program som har så mange avanserte funksjoner at du sjeldent får bruk for dem, om du ikke er profesjonell. Selv om programmet er av klasse, så er det for mange en for stor investering å bruke mange tusen kroner for å rette litt på feriebildene. Alternativet som ikke koster noe som helst heter Gimp.
Her kan du laste ned programmet.

3. Antispam
Det finnes en del programmer som fjerner uønsket e-post i Outlook og andre programmer. Det beste du kan laste ned, helt gratis, er Spamfighter.
Klikk her for å laste ned programmet

4. Epost
For de med Windows-maskiner så får man med en lettversjon av Outlook. Skal du ha den litt større versjonen må du ut med penger, eller laste ned det glitrende Mozilla Thunderbird. Valget er ditt.
Klikk her for å laste ned Thunderbird

5. DVD-avspiller
Windows Media Player som kommer med Windows-maskiner er ikke god nok for de fleste. En bedre versjon får man ofte med når man kjøper en DVD-spiller til maskinen, men likevel bør du vurdere å laste ned AVS Playeren.
Klikk her for å laste ned AVS Player

6. Spill
Spill kan være dyrt, spesielt hvis man skal kjøpe alt som kommer. Har du litt lavere krav til oppdatert grafikk og sinnsykt lange manualer anbefaler vi et stopp på FreewareGames.net. Mange helt gratis spill kan lastes ned.
Klikk her for å besøke Freewaregames.net

7. Antivirus
Virus er noe dritt, men AVG Antivirus kan hjelpe deg uten at det koster deg penger. Det er mulig å oppgradere til litt mer avanserte versjoner, men den som er gratis gjør det viktigste - nemlig fjerne virus som du har fått.
Klikk her for å laste ned AVG Antivirus

8. Google Pack
Denne programvarepakken er helt gratis og gir deg blant annet en spyware-fjerner, skjermsparer, søk for maskinen din og mye mer.
Klikk her for å laste ned Google Pack

9. Last ned nettsider
Det høres kanskje ut som noe du ikke trenger, men hvis det er større mengder informasjon du vil ha tilgjengelig på din maskin er dette programmet for deg. Htrack Website Copier lar deg laste ned alt som finnes på nettstedet du besøker. NB! Husk at det kan bli store mengder, og at du ikke nødvendigvis eier rettighetene til å bruke alt på nytt.
Klikk her for å laste ned programmet

10. Civilization Evolution
Jada, vi hadde spill som et eget punkt over - men dette spillet er en absolutt nedlasting. En gratisversjon av et av tidenes beste spill? Ja, det bør du laste ned.
Klikk her for å laste ned spillet

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer