Gå til sidens hovedinnhold

- Helt uvirkelig å vinne

«Pokerfjes»-vinneren Erik Wist (59) kan gå julen i møte en million kroner rikere. Se video.

Erik Wist kommer opprinnelig fra Steinkjer, men jobber nå som overlege ved kreftsenteret på Ullevål Universitetssykehus i Oslo. Etter kveldens finale i «Pokerfjes» blir det endelig offentlig at han har vunnet én million kroner.

- Jeg er veldig spent på hvordan det blir å komme på jobben i morgen tidlig, jeg har jo mange pasienter som har fått med seg at jeg er med på det, og de sitter og heier på meg, sier Wist entusiastisk.

Se «Pokerfjes» på TV 2 Sumo.

- Uvirkelig å vinne
Hvordan det var å vinne, har Erik en klar formening om:

- Det var som å tro at man hadde strøket til eksamen, for deretter å få toppkarakter. Det var helt utrolig å vinne, og helt uvirkelig. Jeg var jo nesten i ferd med å trykke meg ut av semifinalen, og plutselig så vinner jeg, sier han,

For i semifinalen var det ekstra spennende. Både Erik Wist og hans siste konkurrent prøvde begge å trykke på knappene for å sikre den summen de til da hadde spart opp, men Wist var to tiendedeler for sen. Det angrer han selvsagt ikke på i dag.

- Noen ganger er det en fordel å være en litt treg, sier han lattermildt.

Selv om Erik vant på grunn av sine kunnskaper, flagger han ikke egeninnsatsen.

- Jeg prøver å holde bena på jorda, men litt mer kan vi nok unne oss i jula, sier han og legger til at han bl.a. skal bruke deler av premien på ny bil.

- Jeg ville jo egentlig kjøpe Jaguar, men det ville ikke kona, så da blir det nok en Suzuki heller, avslutter han.

203231

Reklame

Slik får du godt internett på hytta