Gå til sidens hovedinnhold

Helter i Alaska

Hundekjørerne Robert Sørlie og Bjørnar Andersen er blitt helter i Alaska etter sin innsats i Iditarod.

TV 2 reporter Finn-Ove Hågensen følger det knallharde hundeløpet og gir daglige rapporter til TV 2. Han vil også gi TV 2 Nettavisens lesere daglige Iditarod-oppdateringer fra Alaska, blant annet i bloggen Finn-Ove følger Iditarod.

Nevøen
Bjørnar, med sitt for amerikanerne vanskelige navn, går bare under navnet The Nephew, nevøen. På en stor tilstelning og bankett for kjørerne fredag ble han av amerikanske eksperter vurdert som en av de beste kjørerne.

- Autografjegerne stod i kø for å få autografer og et par ord med de norske heltene. Robert Sørlie har skapt seg et stort navn her etter sine to seire i 2003 og 2005. Og nevøen ligger ikke langt etter sin onkel, forteller Hågensen fra Alaska.

Presset
Ifølge Hågensen ble begge to gjennomintervjuet av amerikanske medier fredag. Både aviser og fjernsynskanaler ville ha noen ord med de norske hundekjørerne.

Løpet startet lørdag med en show-start, hvor tilhengerne kan kjøpe seg plass i sleden for de første kilometrene. Den egentlige starten er søndag kl. 14.00. Først 14. eller 15. mars er de framme i mål i Nome, etter 1800 knallharde, kalde og vindfulle kilometer.

Ifølge nettstedet hurdal.com starter Bjørnar Andersen som kjører nummer 35 ut fra Anchorage.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken