(SIDE2): Tirsdag stilte Birgit Semundseth opp til nettreff for å svare på spørsmål om boken og filmen «The Secret». «The Secret» er en hemmelighet som kan gi deg både penger, drømmejobben og en perfekt kjæreste.

Les alle svarene her.

Når skal man bruke hemmeligheten?
«Miss JO» skriver at hun har levd etter hemmeligheten siden hun fikk tak i boken ved juletider.

- Siden da har jeg begynt å realisere mine egentlige drømmer - og de har blitt til virkelighet, skriver hun.

Oleok ber om å få gjenfortalt hva hemmeligheten går ut på.

- Har du noen tips på hvordan man kan få struktur på tankebanene? Setter du opp faste tider, eller er dette noe du fokuserer på hele dagen?

Birgit svarer at det er viktig å repetere nye handlinger og rutiner, så man ikke glemmer dem:

- Du kan for eksempel lage en rutine som sier at hver morgen når jeg tar første slurk av kaffen så skal jeg tenke på hva jeg har i livet mitt som allerede er godt! Kanskje du kan lage deg et visjonsboard (måltavle) som du hver dag ser på slik at du husker å fokusere på det du ønsker å få til!

Utålmodig
Men hva hvis ikke alle drømmene går i oppfyllelse? «June» har et spørsmål om det:

- Når man ser denne filmen vil man prøve denne måten å leve på. Men når det ikke skjer noe de 2 første mnd, og de positive tankene holder på å gi opp?

Heldigvis kan Birgit gi råd:

- Kanskje det beste rådet jeg kan gi deg er å alliere deg med en annen person som også ønsker å lære seg å bruke disse strategiene. Kanskje han/hun kan se hva du kan gjøre annerledes i forhold til å få gode resultater?

Hun påpeker også at det er viktig å feire med andre når resultatene viser seg.

- Ikke en behandlingsform
På spørsmål om hvorvidt hemmeligheten kan kurere allergi, slik at medisiner blir unødvendig, er svaret klart:

- Det er utrolig viktig å få fram at «The Secret» ikke er en behandlingsform, men man kan gjennom å forstå hvordan man bruker tankene mer riktig oppnå å få det mye bedre - rett og slett bli friskere - eller oppleve å bli helt frisk!! Hvor lang tid det tar før man blir bedre er individuelt og husk at du ALDRI slutter med medisiner før du har konsultert med lege, skriver hun.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!