(SIDE2):«Jeg har et barn som er annerledes. Ganske mye annerledes. Et barn som er 12 år, og som de fleste ville kalt en gutt. Men mitt barn kan ikke identifisere seg som gutt. Og heller ikke som jente».

Dette er noe av budskapet til den svenske pappaen Max Demalva. Han er far til en 12-åring, som han beskriver som annerledes. Hans barn er verken gutt eller jente, noe som kan være vanskelig å forklare for andre - og for andre å forstå.

Derfor bestemte Max seg for å lage en bildeframvisning og sende ut til foreldrene i 12-åringens klasse.

Den svenske faren har laget videoen for å vise hvor tøff han synes barnet sitt er. Han ønsker enkelt og greit respekt. Uansett om man forstår eller ikke.

- Vi ønsket at foreldrene skulle få mulighheten til å besvare eventuelle spørsmål som kunne komme hjemme ved middagsbordet, sier Max til Aftonbladet.

For kort tid siden valgte han å dele videoen også på Facebook, og nå deles den av tusenvis.

Se videoen her:

- Kan høres merkelig ut

I videoen prøver pappaen å forklare hvordan hans barn har det:

«Mitt barn er en transperson. Å være transperson har ikke noe med ens seksuelle legning å gjøre, men om den personens identitet og uttrykk i relasjon til personens eget kjønn».

Max påpeker at situasjonen kan høres merkelig ut for mange, men spør deg selv hvordan det ville føles, sier han; Hvis du ikke følte noen tilhørighet til kjønn? At du verken følte deg som gutt eller jente. Slik er det å være ikke-binær, mener pappa Max og sier:

«Og slik føler mitt barn det.