Gå til sidens hovedinnhold

Henning avblåser hele krisen

- Norge blir ikke engang berørt av den såkalte finanskrisen, sier den verdenskjente spåmannen.

Den kjente spåmannen Henning Hai Lee Yang spådde at de som var flinke på børsen kunne drikke champagne hver morgen i 2008. Nå spår han at Norge ikke blir rammet av finanskrisen i det hele tatt.

NA24 - din næringslivsavis

I en e-post til NA24 skriver spåmannen at Norge kommer til å gjøre det godt i 2009.

Avlyser boligkrise
- Det går bra med Norges industri og forretninger, så med andre ord det vil gå greit for Oslo Børs, skriver Yang.

Han avlyser samtidig boligkrisen, og tror boligprisene vil holde seg oppe i løpet av året.

- Boligprisene vil komme til å holde seg oppe i 2009, mange snakket om et krakk på slutten av 2008, men hvor var krakket?, spør Yang, og svarer selv:

- De som kjøpte seg opp flere leiligheter, det var de som slet, og ingen andre.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rammes ikke av krisen
Yang ser heller ikke noen grunn, slik økonomer, NAV og SSB gjør, til å frykte arbeidsledigheten.

- Nordmenn bør ikke frykte jobbene sine, og alle som ønsker å ta et tak, de får anledningen, mener Yang, før han føyer til at noen kanskje bør frykte for jobben.

- Riktig nok så skjedde det noen permitteringer her og der, det var i forbindelse med boligutviklere og i luksusindustrien. Og Norge har jo ingen bilindustri, og Norge blir ikke berørt en gang av den såkalte finanskrisen.

- Ikke krakk
I fjor spådde Yang, i et intervju med Dagens Næringsliv, at det kom til å bli et år for spekulanter på børsen. De som mislykkes kom til å måtte spise skjorten sin, men likevel kunne de som lykkes drikke champagne hver morgen.

- Selv om børsene vil gå opp og ned, ser det ikke ut til å bli noe krakk, det blir mer en fortsettelse av justeringene vi har sett den siste tiden, sa Yang til DN i begynnelsen av februar.

Børsen hadde allerede falt litt da, men lå fortsatt over 400. Spåmannen uttrykte også sterk tiltro til boligmarkedet.

- For eksempel vil det ikke bli noe boligkrakk i Norge, og verdensøkonomien vil heller ikke ramle sammen. Kina vil seile opp som et enda sterkere økonomisk lokomotiv, og holde hjulene i gang. Kommer det en nedgang, vil den først komme om et par år, mente Yang i februar.

- Jeg traff godt
Nå skriver spåmannen at han mener dette var et ganske godt treff.

- Jeg synes det jeg sa ikke var langt vekk fra sannheten. Rottens 2008 skulle være et greit år for de fleste av oss, imidlertid var det viktig å passe på ikke å spekulere for stort i aksjemarkedet. Enten så kunne du sitte på din egen yacht og drikke sjampis, eller så kunne du miste skjorta hvis du ikke var forsiktig, mener Yang.

Han innrømmer imidlertid at deler av utviklingen kom brått på.

- Den siste delen av Rottens år har vært litt tragisk, for det ble avslørt altfor mange svakheter ved det amerikanske finansmarkedet. Uærlige mennesker har jukset og blåst opp tall her og der, dessverre har flere land gjort det samme, men i 2009 så blir dette ryddet opp, skriver Yang.

- Obama er født i 1960 som også er Oksens år, så han har en skikkelig stor jobb foran seg, men han bør passe på seg selv og sine nærmeste slik at de ikke blir utsatt for uhell. Obama er veldig utsatt på grunn av posisjon og hudfarge dessverre, allerede nå så har det vært to mordforsøk på Obama, fortsetter spåmannen.

Dummeste president noen gang
At USA har en ryddejobb foran seg, tilskriver Yang den avtroppende president Bush. Imidlertid er dette godt nytt for Kina, mener spåmannen.

- USA må gjennom en del store forandringer, og alt dette er på grunn av at amerikanere valgte feil president i de siste to valgene. Bush har jo mer eller mindre ødelagt for Amerika, og han vil bli husket som den dummeste og verste president USA noen gang har hatt, skriver han, og fortsetter:

- Dette er selvfølgelig kommet veldig til fordel for Kina. Nå har Kina kjøpt for mye amerikanske statsobligasjoner og sitter også inne med altfor mye amerikansk valuta, og Kina ser helst at USA skal klare seg, hvilket jeg også ser at USA gjør i 2009. Det nye Kina ble til 1. oktober 1949, og runder av året i år som 60-åring. I Kina er man ikke voksen før man har fylt 60. Kina er i ferd med å bli voksen og ønsker å ta sin del av ansvar i global sammenheng. Det ser ut til at Kina kommer til å bli den nye supermakten i verden i tiden som kommer, og inngangsbilletten blir fra 2009 og utover.

Hvem vinner Tippeligaen?
Når det gjelder fotballen, tror Yang det blir trønderne som har størst grunn til å juble.

- Neste år er det Jord som råder, at Rosenborg og Vålerenga kommer sterkt tilbake er det ingen tvil om. Jeg ser at Rosenborg vil trekke det lengste strå, og hjembyen for gullet er Trondhjem. Nå er det greit at gullet kommer hjem igjen!

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken