Gå til sidens hovedinnhold

Fiendene møttes til duell

Begge kjemper de for regjeringsmakt neste høst. Tirsdag møttes de to nyvalgte ungdomspartilederne til sin første duell. Se den her!

(YEYE): Søndag ble Henrik Asheim valg til ny leder for Unge Høyre. Mandag kveld ble Mali Steiro Tronsmoen valgt til ny leder for Sosialistisk Ungdom (SU). Tirsdag møttes de to i TV 2 Nyhetskanalen til sin første duell. Se video lenger ned i saken!

Diskuterte Giske-angrep
Et av temaene var Asheims angrep på Trond Giske, som Yeye som første medium meldte søndag ettermiddag.

- Vi i SU forstår at Unge Høyre vil ta fokuset vekk fra sin egen politikk, og heller retter fokuset mot statsrådene, sa nyvalgt SU-leder Mail Steiro Tronsmoen.

Men Asheim mener det må være lov å gå litt lengre når man er ungdomspolitiker.

- Det må være rom for at ungdomspolitikere skal kunne være friskere i sine taler til ungdomspartiene, var Asheims forsvar.

Se debatten fra TV 2 Sumo her:

249563

SV i krise
Om valgkampen sa Unge Høyre at de ikke kom til å bruke mye tid på SV. I følge Asheim er nemlig SV blitt «fullstendig utvisket».

- Arbeiderpartiet er vår hovedmotstander. Og grunnen til det nå er jo at med den regjeringen vi har, så blir jo SV bare en seksprosentsversjon av Arbeiderpartiet. De er et lite parti som har blitt fullstendig utvisket. De er nå for Nato, de er med i EØS, de fører en skolepolitikk som er Arbeiderpartiets og ikke SVs. Da er det naturlig for oss at det er Arbeiderpartiet som er hovedmotstanderen. SV blir liksom lillebror i regjeringen, sa Asheim.

- Jeg synes Asheim peker på de sakene hvor man nettopp trenger et sterkt SV. Det er noe av grunnen til at folk må stemme på SV og ikke bare Arbeiderpartiet, for å få gjennomslag for god SV-politikk, svarte Tronsmoen.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken