Ifølge Wikipedia er Henrik Elvestad født med mellomnavnet Brokner og muligens også kallenavnet «HenTrick».

Videre står det at «han blant annet er kjent som mannen bak figuren Timothy Dahle i «Nissene på låven» og «Get Ready To Be Boyzvoiced». Han var vert for TV 2-programmet «Tonight med Timothy Dahle». Han er også programleder i humorprogrammet «Golden Goal» sammen med Johan Golden».

«HenTrick» har dessuten vært stuntreporter for «Torsdagsklubben» (eller gikk det på mandager den gang?). Kort sagt: Han har levd et langt og innholdsrikt liv. Vi tok en prat med en Elvestad om høydepunkt og mindre minneverdige dager så langt i karrieren.

Høydepunkt og lavmål i Golden Goal

Morsomste opplevelse: - Det beste er nok SM-opptaket med Johan Golden i bur, hvor han blir pisket og helt stearin på. Det var veldig morsomt, og veldig mye morsommere enn da jeg selv havna der like etterpå.

Mest nervøse øyeblikk: - Da jeg skulle møte wrestleren King Kong Bundy. Da var jeg faktisk bekymret. Han var ganske labil da vi henvendte oss til ham, og ble plutselig fly forbanna da vi ba om social security-nummeret hans i en eller annen forbindelse. Men så ble han plutselig veldig blid igjen. Han var reflektert og hyggelig, og det ble veldig kult. Under intervjuet med ham tok jeg fram en dukke av ham, og latet som jeg hadde funnet den igjen fra jeg var ung. Det viste seg at de dukkene var nyproduserte, og det visste han. Da sa han plutselig lett harmdirrende «don’t lie to me, Henrik!» og du kan se på opptaket at jeg er ganske nervøs.

HTML EMBED

Mest sympatiske idrettsutøver: - Av de folka vi møter er i grunnen de fleste ålreite, men Henning Solberg er helt i toppen. Egentlig begge brødrene Solberg. Til å være verdensmester er Petter utrolig jovial, men vi har ikke møtt ham like mye som Henning. De er veldig trivelige folk altså.

Henrik gjør ting han kan

Gjennom en lang karriere har Henrik fått testet ut svært mange ulike retninger innen sport og humor. Her ved tre av dem.

Standup: - Jeg er jo faktisk norgesmester i standup fra et eller annet år, og jeg gjør det jo med Johan av og til. Da er det er gøy. Men ofte må man bruke tid på å oppdra publikum først, og reiser man alene kan det være spesielt slitsomt. Jeg har i grunnen aldri hatt noe behov for å hive meg inn i standupmiljøet med hud og hår heller, det er jo ganske mange der som... ikke er så morsomme. Men jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, plutselig står jeg på en båt som heter Lovisa i Tønsberg, med Tommy Steine og har sommershow, og lurer på hva det var som skjedde.

Stuntreporter: - Det var et helvete. Har man samvittighet i bånn er det et slit. Man peser folk ordentlig. Jeg visste jo at det ble gøy, og måtte kline til, men jeg er glad det er over. Det verste var da jeg var etablert som stuntreporter, da ble det sånn «nå kommer klovnen».

Fotballkommentator: - Hva skal man si, det er jo gøy. Men det er ikke så lett som man skulle... eller... skulle vi gjort det på ordentlig så skulle vi nok ha fått det til. De fleste hadde nok greid det. Jeg blir fortsatt overrasket over at folk som driver på med dette fortsatt ikke greier å uttale Gerrard, og kan ha seg til å si at Ronaldo er ego, og at det hadde blitt flere sjanser om han ikke var det. Da tenker jeg at «vi er vel ferdig med den diskusjonen nå?» Det stemte de to første sesongene, men sånn er det ikke lenger.

Stripping, Facebook og juling

Vi tok tak i et knippe av de mest populære google-treffene på Henrik Elvestad, og ba ham kommentere dem.

Her stripper Henrik Elvestad

- Ja, det er jo fra Las Vegas. Det er vel et tegn på en yrkesskade at jeg sier dette, men det er langt fra det kjipeste jeg har gjort. Det sagt, jeg gjør det nok ikke igjen.

- Ga det mersmak? Blir det strippestang på soverommet?

- Nei, det blir nok ikke aktuelt.

Her flyr Henrik Elvestad veteranjagerfly

- Det var kult det, og stas. Men langt fra det råeste jeg har gjort. Jeg har vel blitt litt blasert. Jeg tenkte, «jaja, kult det». Det var litt dårlig vær, og vi kunne ikke ta loop for eksempel.

- Huff a meg...

- Hehe, ja.

Sjakk-Simen slått helseløs i TV-program

- Det der er en lang historie, og jeg tror at advokatene våre er enige i at den saken er ferdig og ute av verden. Men jeg vil jo gjerne tillegge at dersom det der var å bli slått helseløs, er det ikke tilfeldig at han begynte med sjakk.

- Du tenkte ikke over at Simen, som nerd, sannsynligvis fikk dårlige flashbacks av å få juling?

- Ja, det må ha rot i noe sånt, for det var ikke veldig ille. Han kunne ha sagt at han ikke ville være med, og det er jo litt merkelig at han var kompis hele dagen, og så plutselig kontaktet advokat.

Henrik Elvestad avslører hvem som tok Rune Rudberg-bildene

- Det var jo bare tull, noe flåsete jeg slang ut. Jeg tror jeg sa det var Erik Solér.

- Er det deilig å kunne slenge ut en kommentar, og vite at det blir nyhetssak?

- Det er litt deilig, og litt skremmende. Men man får jo mer medietrening etter hvert.

Hvis 5000 joiner blir det Fanthomas vs Henrik Elvestad og Morten ramm og henrik elvestad-fanclub

- De to mest irriterende ordene jeg vet om er sosiale medier. Jeg er kanskje litt gammeldags, jeg har akkurat slutta med brevgiro og synes det er litt kjedelig å sende mail, men Facebook er jeg ekstremt lite glad i. Jeg blir i utgangspunktet oppsøkt av ganske mange klassekompiser som vil ta opp kontakten, og da trenger jeg ikke å være med på et sted der nettopp det er hovedpoenget. Jeg ser jo det praktiske i at man vil kunne arrangere en klassereunion eller noe, men da får man holde seg til det.

- Ingen «Henrik Elvestad lager grøt til de skjønne ungene mine»-statusoppdateringer?

- Nei, faen heller. Who the hell cares?