500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Ekslusivt for barna

Se de nye designproduktene fra barneutstyrprodusenten Quinny.

(SIDE2:) Denne uken ble Henrik Vibskovs designsamarbeid med barneutstyrprodusenten Quinny lansert i Norge.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Mer som kunst
Vibskov var selv med på lanseringen, i konseptbutikken Henrik Vibskov i Tollbugata 15 i Oslo.

- Jeg synes resultatet ble veldig kult. Det kunne blitt mye fokusering på merket, men det har det ikke vært. Jeg var redd for at de skulle ha digre bannere med «Quinny», men det er mer som kunst, og det er jo det jeg liker, sa Vibskov til Side2.

Multikunstner
Henrik Vibskov studerte design ved prestisjeskolen Central St. Martins i London, hvor han gikk ut i 2001. Han er kjent for å være svært kreativ, nyskapende og multitalentfull.

I tillegg til å lage sine høyt kritikerroste kleskolleksjoner som selges i 120 butikker verden over, er han trommeslager i bandet Trentemøller, som blant annet spilte på Hovefestivalen i år.

Han lager også store kunstinstallasjoner som har blitt stilt ut i flere europeiske gallerier.

Barns fantasi
Dette er Henriks første samarbeid med en kommersiell aktør. Kolleksjonen er basert på barns grenseløse fantasi.

Prisene på Vibskov-produktene ligger litt over Quinnys vanlige priser, fordi det er en dyrere produksjon og limited edition.

- Med tanke på alt det kjedelige som finnes av barneutstyr, er det litt morsomt å kjøpe noe som er litt ålreit når man først skal investere i noe dyrt, sier driftsansvarlig for Vibskov-butikken, Frode Grønvold.

- Jeg skal selv sikre meg pingvinposen, helt klart. Selv om jeg ikke har noen umiddelbare planer om å få barn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Seven og Colette
Produktene vil bli solgt i et par utvalgte butikker rundt om i verden, som Seven i New York og Colette i Paris, og er i et veldig begrenset opplag. Så det gjelder å skynde seg dersom du vil sprade rundt med en fargeglad barnevogn, paraply eller poncho.

Visste ikke hvem
Vibskov ble spurt av en hodejeger om han kunne tenke seg å gjøre et designsamarbeid med en kommersiell aktør. Men han fikk ikke vite hvilken aktør det dreide seg om, bare at det var et stort kanadisk/nederlandsk selskap, og at det ikke hadde noe å gjøre med mote.

- Jeg slo til, for jeg syntes ideen hørtes morsom ut, og likte at aktøren ikke hadde noe med mote å gjøre. Jeg synes det er teit når store motemerker som Adidas og Nike slår seg sammen med designere.

- Så fikk jeg vite at det dreide seg om barneutstyr, og da begynte jeg å bli veldig inspirert, sa Vibskov.

Inspirasjon
For inspirasjon så han for seg en gjeng kosedyr som var på utsiden av samfunnet. Det eneste de hadde til felles var at de kunne lage en musikalsk lyd hver.

De fire kosedyrene gikk ut i skogen, hvor de malte trærne i alle regnbuens farger. Da de laget lydene sine samtidig ble det til musikk, som igjen førte til at det regnet fargerike regndråper.

Fargene spredte seg til et slags vibrerende mønster, som er gjengitt på ponchoen og paraplyen. Regndråpene ser du på solbrillene, stellevesken og den ene barnevogna.

Skogen representeres av trepinner som er bundet sammen til en installasjon.

Store installasjoner
I Vibskov-butikken i Oslo var det bare plass til en liten versjon, mens i København, London og New York satte multikunstneren Henrik sammen gigantiske installasjoner bestående av 3,000 pinner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Posthallen
Konseptbutikken til Henrik Vibskov i Tollbugata 15 åpnet dørene i sommer, og Henrik er fornøyd med hvordan det har gått så langt.

I tillegg til Vibskovs egne kolleksjoner selges Bernard Willhelm, Raf Simons, Comme des Garcons, Walter Van Beirendonck, Bless og Opening Ceremony i butikken.

- På regnværsdager er det ikke så mange kunder, da holder folk seg i de store handlegatene. Men det skjer mye i dette området nå, og det skal bli spennende å se hvilke andre butikker som dukker opp her. Nå er det jo finanskrise, så det gjenstår å se hvordan det går etter hvert, sa Vibskov.

I Posthallen finner man også konseptbutikkene Freudian Kicks og Mint, så det er vel verdt å legge handleturen et par kvartaler sør for Karl Johan.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar