På bare noen uker har to opplag føket ut fra forlaget, og nå har Kagge Forlag valgt å trykke et tredje opplag.

Samtidig har forfatteren dratt på en veritabel foredragsturne på Nordvestlandet og i Trøndelag med fulle hus mange steder.

– Jeg tror årsaken til det store oppmøtet på foredragene har sammenheng med at denne historien har vært tabu, sier Sivertsen til Nettavisen.

– Spesielt i Rørvik var det ekstrem interesse. Biblioteket antok at det kom rundt 30-40 besøkende, men flyttet arrangementet til kinosalen, som hadde 170 stoler. Men de måtte inn med 40 ekstra stoler.

Drept eller tvunget til å jobbe for Gestapo

Rinnan-banden handler om norsk krigshistorie, og den dramatiske fortellingen om landssvikeren og angiveren Henry Rinnan som infiltrerte den norske motstandsbevegelsen, og som ble henrettet for landssviket etter krigen.

Boka bygger på nylig offentliggjorte dokumenter i landssviksarkivet.

– Ingen av dem som ble medlem i Rinnanbanden visste om at tortur av fanger foregikk før de ble en del av denne makabre organisasjonen, forteller Sivertsen.

– Enkelte personer fikk valget mellom å jobbe for Gestapo eller bli sendt til tysk konsentrasjonsleir. Selv norske jøder valgte å jobbe for tyskerne fremfor å bli gasset i hjel.

Millioninntekt

Mens salget nå snart passerer 7.500 eksemplarer og et tredje opplag er på vei, ligger det an til en salgssuksess og gode inntekter for forfatteren.

Les Nettavisens anmeldelse: Nytt og imponerende blikk på Rinnanbanden

Hør intervjuet med forfatteren om Henry Oliver Rinnan: – Han var et skjarmtroll

Utsalgsprisen er 449 kroner, og normalkontrakten for faglitterære forfattere gir vanligvis forfatteren rundt 13 prosent av såkalt heftet pris. Som tommelfingerregel vil 10.000 solgte eksemplarer av en faglitterær bok normalt gi forfatteren 0,5 millioner kroner i inntekter.

Skjønnlitterære forfattere får 20 prosent når salget bikker 5.000 solgte eksemplarer. I tillegg kommer forskudd og eventuell støtte til research som forhandles frem individuelt, så fortsetter salget frem mot jul blinker millionen i det fjerne for historikeren og forfatteren.

ANNONSELINK: Her får du tak i Rinnanbanden