Gå til sidens hovedinnhold

Her er 1600-tallets Kadra

Heidi Gjermundsen Broch spiller hovedrollen i musikalen «An-Magritt». Hun sammenligner karakteren med Kadra.

(SIDE2): Det Norske Teatret slår til med hele 22 titler på programmet denne høsten. Teatersjef Vidar Sandem presenterte onsdag noen av forestillingene som skal settes opp.

En av de største forestillingene i høst, er «An-Magritt» - en musikal basert på Johan Falkbergets romanserie «Nattens Brød». Historien er også kjent fra filmversjonen med Liv Ullmann i hovedrollen.

- Trass fra første skrik
På Det Norske Teatret har Heidi Gjermundsen Broch tittelrollen som den modige kvinnen.

- An-Magritt er en sterk og opprørsk kvinne. Hun blir til gjennom voldtekt, men overlever mirakuløst. Det er trass fra første skrik, sier hun til Side2.

En dag møter hun Johannes, spilt av Lasse Kolsrud.

- Gjennom møtet med Johannes, møter hun kjærligheten. Hun skjønner at hun har noe godt i seg, at hun kan bruke de gode kreftene, sier Gjermundsen Broch.

Tar modige valg
Hun hadde ikke noe forhold til karakteren fra før. Og hun er neppe alene: Den eldre generasjon har et langt større forhold til romanserien enn den yngre.

Men det betyr ikke at musikalen ikke passer for ungdom. Gjermundsen Broch håper det kommer mange unge for å se forestillingen. An-Magritt er en karakter også unge i dag kan kjenne seg igjen i.

- Hun er en slags 1600-tallets Kadra. Man kan absolutt dra strikken så langt. Hun er modig, tør å gå i motsatt retning av alle andre, tar valg ingen skulle tro at hun ville ta, sier hun.

Spiller på dialekt
Gjermundsen Broch har spilt mange sterke kvinneskikkelser på scenen, blant annet Edith Piaf, Ronja Røverdatter og Eliza Doolittle, sistnevnte i «My Fair Lady». Nå skal hun altså igjen spille en modig kvinne. Og denne gangen skal replikkene fremføres på trøndersk.

- Det går fint. Jeg trives med å spille på dialekt, smiler hun.

På spørsmål om hvem forestillingen passer for, gir hun klart svar:

- Helst alle. I vår ironiske hverdag, er det fint at forestillingen våger å ta de store følelsene på alvor, sier hun.

Noen av de andre forestillingene på Det Norske Teatret i høst er: «Peter Pan», «Den arabiske natta», «Richard II», «Richard III», «Få meg på, for faen» og «Nei eg får aldri nok».

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis