Gå til sidens hovedinnhold

Her er de mest optimistiske

Verdens toppsjefer er optimistiske til utviklingen i verdensøkonomien i år. Les spådommene.

7.200 toppsjefer fra mellomstore til store privateide selskap fra 32 land verden over blir hvert år spurt av revisjons- og konsulentselskapet Grant Thornton om sine forventninger til det nye året.

NA24 - din næringslivsavis

Svaret blir kokt ned til et forholdstall, og indeksen i år endte på 45 poeng fra 39 poeng året før, melder Bloomberg News.

Dette indikerer en høyere optimisme på økonomiens vegne for 2007 en i 2006.

Blant annet har nedgangen i oljeprisen det siste året, en nedgang på 14 prosent, bidratt til et mer positivt fremtidssyn fra bedriftsledere verden over. Dette gjør at konsumentene kan bruke mer penger på forbruk.

Dessuten er det en rebalansering i utsiktene for verdensøkonomien, noe som innebærer en høyere optimisme i Europa, men et mer pessimistisk syn på fremtiden i USA. Uansett – så er det i de nye økonomiene det er størst fremtidstro. Dette skriver Bloomberg News.

Lederne i 29 av 32 land er optimistiske om deres lands utvikling i år, mens 24 land er mer sikker på en god utvikling enn i fjor. India er landet hvor optimismen er høyes, fulgt av Filippinene, Kina, Singapore og Irland, melder Bloomberg News.

De som var mest pessimistiske fantes i Japan fulgt av Taiwan og Tyrkia.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen