Gå til sidens hovedinnhold

Her er de nye bøndene

Her er de åtte bøndene som skal underholde seere og jakte på kjærligheten på TV 2 til høsten. Se bildene.

(SIDE2:) «Jakten på kjærligheten» med Kathrine Moholt som programleder setter i gang igjen til høsten etter kjempesuksessen i fjor.

Endringer
- Men i år blir det et par forandringer, forteller presseansvarlig Katrine Wergeland.

- I år er det større aldersspredning. Den yngste er 26 år mens den eldste er 55 år, forteller Wergeland til side2.no.

Ifølge Wergeland er det også litt annerledes form for jordbruk i år enn det var i fjor.

Grise- og sauebønder
I år er det både bønder innenfor tradisjonsrik gårdsdrift og noen med spesialfelt innenfor gårdsdriften.

Noen er sauebønder, mens andre er grisebønder. I år er det til og med en av deltagerne som produserer halm på gården sin som hun lager stråtapet av, forteller Wergeland.

Det var Ingeborg Sembs bestemor som startet med produksjonen hjemme på gården i Biri. I dag har hun fire ansatte i tapet-bedriften. I tillegg hjelper faren til.

Ingeborg og hennes far bor i hvert sitt hus på gården. I løpet av 2006 skal hun overta hele driften, og kommer da også til å drive med korn og skogsproduksjon.

Her er TV 2-bøndene:

Lars Jacob Galåen (26): Lars Jacob driver en stor gård med melkeproduksjon, eggproduksjon med eget pakkeri og gårdmatproduksjon hjemme på Røros. Han driver gården sammen med sin far og de har 6 årsverk. Jacob er norgesmester i luftpistolskyting og er på landslaget.

Tollef Haug Alder (37): Tollef driver en middels stor fjellgård 778 m.o.h, med geiteproduksjon i Ål. Han har også en støl i Primhovda sameie som forvalter 5800 dekar. For tiden har han 80 geiter, men planen er å øke produksjonen etter hvert. En av Tollefs store lidenskaper er fotografering.

Lars Julius Bjørnstad (28): Lars Julius driver med korn, skog og camping hjemme på gården på Biristrand. Han er odelsgutt og overtok gården i 2004. Foreldrene hans eier og driver fremdeles campingdelen på gården. Lars Julius har prøvd det meste av kiting, dykking, klatring og fallskjermhopping. For tiden går han på swingkursog han er en ivrig kinogjenger.

Ingeborg Semb (34): Ingeborg driver en meget spesiell gård. Hun dyrker halm som hun senere lager stråtapeter av. Ingeborg vil gjerne ha en fyr som kan spille gitar eller piano.

Tollef Grindstad (55): Tollef driver med korn, frø og slaktegris på gården i Rakkestad i Østfold. Han eier også en egen Timoteisort. Tollef overtok gården etter sin far i 1979 og bor selv i hovedhuset, mens han leier ut tre andre hus på gården. Tollef er aktiv i sangkor og teater. Han er også medlem av gammeldansens venner.

Jan Ove Nes (32): Jan Ove driver en fruktgård, med epler, pærer, plommer, moreller og honningproduksjon i vakre Hardanger. Gården ligger i bratt terreng og alt står egentlig på høykant. Jan Ove har en polakk som jobber for ham hver sommer. På gården bor også hans bestefar på 90 år. De to skal bytte hus snart.

Marianne Bøthun (35): Marianne driver en middels stor vestlandsgård med produksjon av økologiske epler i Fresvik. Til gården hører ressurser fra fjord til fjell. Tidligere var det ammeku på gården og det har hun planer om å ta opp igjen. I tillegg vil hun plante jordbær.

Olav T. Veum (33): Olav er odelsgutt og driver en stor gård med saueproduksjon og skog på Veum i Fyresdal. Han overtok driften av gården i 2002 og har aldri vært i tvil om at han ville bli bonde. Han spiller også fotball og er svoren Liverpool-tilhenger.

Se bilder av alle bøndene under:

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken