Gå til sidens hovedinnhold

Her er den nye fantasyhelten

Han er 25 og skal bli den store nye actionhelten. Se første kikk på Prins Caspian fra Narnia.

(SIDE2:) Allerede denne fredagen kan du stifte bekjentskap med Ben Barnes fra England i filmen «Stardust», men det er nok som prins Caspian i den store nye Narnia-filmen de fleste vil kjenne ham - sommeren 2008.

Truet med søksmål
Det vakte litt vei i vellinga da Ben Barnes ble tilbudt og takket ja til rollen som prins Caspian. Han hadde en av rollene i det store London-teaterstykket «History Boys» og filmskapernes plutselige beslutning, gjorde at han måtte bryte kontrakten han hadde med teatret.

Det satte igjen The National Theatre i klemme, som på sin side måtte fly erstatteren inn fra Los Angeles i løpet av dager. Siden har de truet Barnes med søksmål.

I den andre filmen, også denne regissert av Andrew Adamson, blir søsknene Pevensie - Lucy, Peter, Susan og Edward - igjen kalt til Narnia for å ordne opp. Den onde kong Miraz jakter både den rette arvingen til tronen, Caspian, som på sin side har måtte gå i skjul.

Det viser seg at selv om det kun har fått ett år i vår tid, har 1000 år passert i Narnia siden Lucy, Peter, Susan og Edward var der sist. Og den store løvekongen Aslan har begynt å røre på seg igjen.

Kristen teologi
Den fjerde boka, «Reisen til det ytterste hav», er også under forberedelse til å bli filmet.

LES OGSÅ: Barndomsheltene slår tilbake

De sju bøkene i Narnia-serien ble skrevet av Oxford-professoren Clive Staple Lewis, kalt Jack, mellom slutten av 40-tallet og 1956. På overflaten er de en henrivende fortelling om magiske vesener, ondskap og trelldom i landet Narnia, men CS Lewis hadde på den tiden funnet ut han var en kristen og inkorporerte mange av kristne elementer i bøkene - spesielt den siste «Den siste striden».

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter