Gå til sidens hovedinnhold

Her er din nye tv-hverdag

NA24-TV: Dette er kanalene som får plass i det digitale bakkenettet.

SAS-HOTELLET, OSLO (NA24): RiksTV har sluttført alle forhandlingene med tv-kanalene og presenterte i dag de kanalene som har kommet gjennom nåløyet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Alle favorittene ligger inne i rikspakken og det er få overraskelser.

Alle NRK-kanalene er på plass, inkludert den splitter nye NRK3. Det samme er alle TV 2 kanaler, som Nyhetskanalen, Filmkanalen og Zebra.

Se alle kanalene i faktaboksen til høyre.

Denne hovedpakken koster 189 kroner i måneden. Totalpris for Rikspakken blir dermed 3188 kroner det første året, og året etter blir prisen 200 kroner lavere, da det er et etableringsgebyr på 200 kroner det første året. NTV-sjef Espen Thorsby sa at de regner med en bokspris på cirka 400 kroner ved ett års bindingstid. For dem som ønsker boks for å bare se gratiskanalene lovet riks-TV en bokspris under 1500 kroner.

I tillegg får du de riksdekkende radiokanalene inn på fjernsynet.

Hva synes du om de nye digitalpakkene? Si din mening nederst i saken.

Rikspakken
Hele 60 kanaler har ønsket plass i det digitale bakkenettet. Eierne av nettet, NRK og TV 2 er inne med sine kanaler. Noe overraskende er det kanskje at RiksTV har valgt Viasats film og sportskanaler fremfor Telenors Canal Digital-kanaler.

Favorittkanalene markedsføres som «Rikspakken». Egentlig skulle kanaltilbudet i det digitale bakkenettet vært presentert allerede før påske, men det satte Viasats ønske om en gratiskanal stopper for.

RiksEkstra
Du kan også betale 170 kroner ekstra for å få RiksEkstra-pakken.

Da får du Canal + Sport og Canal + Film1. Canal + Film2 og TV 2 Sport vil komme inn i denne ekstra-pakken. Det er foreløpig ikke satt noen dato for TV 2 Sport.

Klart i september
Det du trenger for å få inn de nye kanalpakkene er en digital mottaker, en vanlig tv-antenne og en vanlig tv.

Det digitale bakkenettet vil få et nedslagsfelt på anslagsvis 700.000 og konkurrerer i første rekke om de seerne som i dag ikke har et etablert tilbud om kabel-tv.

I de største byene vil den digitale kanalpakken være klar allerede i september.

Venter klager
Det er allerede kjent at MTV ikke kommer med i pakken, og kanalen har varslet at de vil klage til Post- og teletilsynet.

LES MER: Stenger MTV ute

Kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide tror de vil få flere klager.

- Et sekstitall kanaler har søkt om å få avtale med oss. Vi har plass til under 20. Det er innlysende at noen vil bli skuffet. Vi har vært forberedt på at noen av disse ville ta det opp med våre tilsynsmyndigheter, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Hva synes du om de nye digitalpakkene? Si din mening under.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken