Gå til sidens hovedinnhold

Her er Hafslund-vinnerne

VALLHALL (vif.no): Vinnerne av Hafslund-stipendet er kåret. Av 30 deltakere på talentsamlinga er fire spillere valgt ut til å være med Vålerengas a-lag til La Manga i februar.

30 spillere fra hele Østlandet deltok på helgas Hafslund-stipendsamling på Valle. Årets samling var den tredje i rekken.

- Hafslund ønsker at vi som toppklubb også skal bidra inn mot spillere som er i breddeklubber. Intensjonen er at spillere fra mindre klubber kan komme hit å kjenne litt på livet i en toppklubb, sier hovedtrener i u-gruppa Andreas Holter til vif.no.

- Vi åpner opp og viser hva vi legger vekt på i treningsarbeidet. På den måten kan vi bidra til at talenter i Østlands-klubber får nye impulser og inspirasjon i forhold til videre satsing.

En ny Fredrik Carlsen?
De fire vinnerne er Haakon Farstadvoll, Sebastian Johansen og Håvard Nilsen fra Vålerenga, samt Simen Ellefsen fra Risør.

Håkon Farstadvoll har vært plaget av skader det siste året, men er i landslagsdiskusjonen når han er skadefri. Midtbanespilleren ble kåret til banens beste spiller i Nike Premier-cup-finalen i mars og har denne høsten spilt interkretsfotball for Vålerengas juniorlag.

- Håkon har veldig god innstilling til det han holder på med og er tøff mot seg selv. Han har hurtig ballbehandling og er tøff i duellspillet selv om han er liten av vekst. Vi håper at han etter hvert kan bli en ny Fredrik Carlsen på juniorlaget, forteller Holter.

Også kapteinen på Vålerengas Nike Premier-cup-vinnere fikk stipend. Sebastian Johansen har i likhet med Farstadvoll spilt juniorfotball denne høsten og viste gode takter på helgas samling.

- Sebastian utmerker seg med veldig gode holdninger. Han er en smart spiller med godt tilslag som gjorde det veldig bra på samlinga.

Voksen yngstemann
Den tredje Vålerenga-spilleren som blir med til La Manga er Håvard Nilsen.

- Håvard er ett år yngre enn de tre andre vinnerne. Han har veldig bra tilslag med begge bein, har bra oversikt og er veldig voksen i spillestilen.

Den fjerde stipendvinneren er midtbanespilleren Simen Ellefsen fra Risør.

- Simen har en slepen venstrefot og er en veldig positiv gutt med gode holdninger. Han spilte stort sett i en uvant posisjon på samlinga, men var likevel overbevisende.

På La Manga skal spillerne delta på noen av a-lagets økter. I tillegg får de spesialtrening med en av Vålerengas juniortrenere.

- De får en forsmak på livet som profesjonell fotballspiller og lever tett på Vålerengas a-lagspillere hele perioden. Vi håper oppholdet på La manga inspirerer dem til videre satsing på fotballen, avslutter Holter.

Tidligere vinnere
Hafslund-stipendet ble arrangert for første gang i 2005. Den gang ble Mohammed Fellah, Fredrik Carlsen, Marius Enger og Thomas Bergersen tildelt stipend. Fellah har i dag a-lagskontrakt i Vålerenga og har vært sentral på aldersbestemte landslag. Carlsen er kaptein på Vålerengas finaleklare juniorlag og landslagsspiller. Midtbanespilleren undertegnet i høst lærlingkontrakt med Vålerenga.

Marius Enger er i Odd Grenland a-lagstropp og har spilt på aldersbestemte landslag. Bergersen er knyttet til Lillestrøm og spiller 2. divisjonsfotball i Lørenskog.

Fjorårets vinnere av Hafslund-stipendet har også gjort seg bemerket det siste året. Mesud Can spiller juniorfotball i Skeid. Omar Elabdellaoui har skrevet kontrakt med Manchester City og drar til England ved årsskiftet. Joakim Eyde har spilt landslagsfotball og på juniorlaget til Vålerenga, mens keeper Joakim Riis Rønnevig for øyeblikket er i Tyrkia med G15-landslaget.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021