Gå til sidens hovedinnhold

Her er Iditarod-favorittene

En amerikansk journalist har tippet utfallet av Iditarod. Bjørnar Andersen er med på listen.

Journalisten Jon Little har listet opp favorittene til å stikke av med seieren i årets løp. Både Martin Buser, Jeff King, Doug Swingley og Mitch Seavey blir alle nevnt som mulige vinnere. Alle disse er rutinerte Iditarod-kjørere som mange holder som favoritter, men Little vil gjerne minne løperne om en mann til.

Se opp for Andersen
- Jeg vil også legge norske Bjørnar Andersen til min lille liste av mulige vinnere av årets Iditarod, Han er i en uvanlig posisjon og Andersen er faktisk den som folk må se opp for i år. Han har aldri vunnet Iditarod før, men han har overtatt plasen til sin onkel, Robert Sørlie, som har vunnet hele to ganger, skriver Little på nettstedet.

Little ber oss også holde et lite øye med Ramy Brooks og John Baker som de to største favorittene til å passere mål i Nome først.

Årets førstegangskjører
Journalisten spår i tillegg hvem han tror blir årets nykommer, Rookie.

- Å velge ut en favoritt til årets Rookie er veldig vanskelig, men jeg holder en knapp på Warren Palfrey fra Canada. Men også en av de to norske førstegangskjørerne ,Tore Albrigsten og Tove Sørensen, kan stikke av med den prisen, spår journalisten.

Til slutt avrunder Little med en liten konklusjon.

- Jeg har aldri tippet hvem som kommer først i Iditarod før, men en ting er helt sikkert. Den som har ambisjoner om å vinne Iditarod 2006 må være mer seriøs, bedre trent og mer effektiv enn Bjørnar Andersen. Jeg har aldri sett en slik intensitet og evne til å hvile på de riktige stedene som Andersen viste i fjorårets løp, skriver han.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken