Gå til sidens hovedinnhold

Her er Idol-karakterene

Vi har allerede vurdert alle kveldens Idol-finalister. To av dem fikk toppkarakter. Se hva dommerne sier og si din mening.

Side2 gir deg lynrask oppdatering fra femte Idol-finale. Vårt panel har nå vurdert alle deltakerne.

Alejandro Fuentes fikk karakteren 6 for fjerde gang på rad, men Eva Weel Skram oppnådde sin første toppkarakter.

Se alle terningkastene under, samt vurderinger og dommernes kommentarer.

Du kan også lage din egen karakterbok her.

Eller teste deg selv: Hvem er du i Idol?

MARI VESTBØ, terningkast 2

Sang: «You Keep Me Hanging On» (Kim Wilde)

Vår vurdering: Begynte veldig spedt. Falt helt igjennom og klarte ikke å levere selv med sin sedvanlige scenesjarm. Det hele var svakt og veldig kjedelig. Ikke veldig mye mer enn en kul kjole denne gangen, og det skal ikke være nok.

Dommerne mener: Ole: bedre enn forrige gang, men du sliter litt innimellom. Flink på scenen. David: du leverer på scenen. Tor: Det skorter veldig mye på vokalen, men det skorter ikke på opptredenen. Du er den kuleste jenta i klassen. Tone: Vi synes du er dritkul. Men jeg synes det blir litt heseblesende.

Alis karakterbok: 6, 6 og 6

Terningkast runde 4

Ny 6-er til sjarmøren Ali:

Terningkast rundt 3

Karakter-sprik fra 1 til 6:

Terningkast rundt 2

CHRISTIAN STENSENG, terningkast 2

Sang: «Uptown Girl» (Billy Joel)

Vår vurdering: Har absolutt ingen stor stemme, og virket sliten. Har heller ikke den sedvanlige utstrålingen på scenen. Denne sangen er sunget mye bedre svært mange ganger før.

Dommerne mener: David: du har scenetekke, ingen tvil. Du synger kult. Men litt flat i volum. Tor: Veldig enig med David. Du burde kunne gitt mer på den låten. A4-fremføring. Ole: ønsker litt mer edge i stemmen. Tone: Alltid gøy å se på deg. Vokalmessig ikke helt der oppe. Men jeg ble overrasket, du hadde noen toner der du kom deg opp.

TONE D. AABERGE, terningkast 4

Sang: «Fast Car» (Tracy Chapman)

Vår vurdering: Utrolig behagelig versjon av en vanskelig sang, men hun klarer den godt. Var best på refreng, men dette var svært koselig og bra. Sterkt gjennomført.

Dommerne mener: Tor: Veldig behagelig stemme, flotte svingninger. Jeg likte tempo i sangen. David: Jeg likte spesielt refrenget. Passet stemmen din perfekt. Ole: Mangler litt saft og gnist. Tone: Gjennomfører bra vokalmessig, men hørt deg litt bedre før. I dag så jeg litt glimt i øyet ditt igjen.

HTML EMBED
Hvem var dårligst?
Mari Vestbø
Christian Stenseng
Tone D. Aaberge
Eva Weel Skram
Erik Flaa
Jorun Stiansen
Cindy Hovde
Alejandro Fuentes

Se resultat

JORUN STIANSEN, terningkast 4

Sang: «What's Love Got To Do With It» (Tina Turner)

Vår vurdering: Er ikke helt Tina Turner men er forrykende på scenen. Det fungerte godt, selv om det ikke var strålende. En av de få som virkelig er en skikkelig artist.

Dommerne mener: Tone: Savner litt flyt i vokalen, puster litt mye. Men det er det eneste jeg har å utsette. Ole: Du kommer til å gå langt, det er jeg helt sikker på. David: Du er veldig trygg. Tor: Du går langt

EVA WEEL SKRAM, terningkast 6

Sang: «The Power Of Love» (Jennifer Rush)

Vår vurdering: Er en av de som er med i Idol som bryr seg om hva hun synger. Lever seg utrolig godt inn i sangen, og synger meget bra. Utrolig gjennomført og hennes beste innsats til nå.

Dommerne mener: Tone: Det var veldig bra. Dette er en vanskelig sang å synge. Ole: Du er veldig flink hver gang. David: Det du gjør her, er utrolig vanskelig vokalteknisk.

ERIK FLAA, terningkast 4

Synger: «Every Breath You Take» (The Police)

Vår vurdering: Valgte feil sang, og sang for pent til at det skulle bli interessant. Gjennomfører greit utenom refrengene som var gode. Helt greit, men ikke mye mer.

Dommerne mener: Tor: Du er jo en av mine favoritter. Og dette var kjempebra. Du blir bare bedre og bedre. David: Refrenget satt, fantastisk. Tone: Du har utviklet deg i en meget positiv retning.

CINDY HOVDE, terningkast 5

Synger: «I Wanna Dance With Somebody» (Whitney Houston)

Vår vurdering: Klarer å levere en vanskelig sang, men blir noe masete - selv om det ligger i sangens natur. Dette var meget godt, og hun sang som et godstog. Kanskje den største stemmen i årets Idol.

Dommerne mener: David: I dag var du tilbake. Fantastisk. Ole: Den som ikke skjønner at dette er fantastisk er psykopat. Tor: Da er jeg glad for å si at jeg ikke er psykopat ...

ALEJANDRO FUENTES, terningkast 6

Synger: «Don't Dream It's Over» (Crowded House)

Vår vurdering: Det er utrolig sjeldent at Idoldeltagerne klarer å komme opp mot originalene de kopierer. Enda sjeldnere at de er på nivå. Det er nesten uhørt at de er bedre. Selv med en stor bom til slutt.

Dommerne mener: Ole: Det var noen summetoner her og der, men det gjør ingenting. Jeg tror vi møtes i Spektrum (finalen). Tor: Dette var min favorittsang i 1987, og den blir ikke mindre favoritt slik du fremfører den. Tone: Du slet litt innimellom på refrenget, men jeg holder på å grine hver gang du åpner munnen.

FÅ OVERSIKT:Den offisielle siden
BUTIKK:Kjøp Idol-effekter
WEB-TV:Se 700 auditioner gratis

Under finner du en stor bildespesial fra 5. finalerunde:

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken