Gå til sidens hovedinnhold

Her er Idol-karakterene

Terningkastene i Idol-finalen viser dødt løp. Se bilder og si din mening.

(Oslo Spektrum / SIDE2): Også i finalen gir side2 deg de første vurderingene av deltakernes prestasjoner.

Du kan gi dine egne terningkast her. Eller teste deg selv: Hvem er du i Idol?

Fullt program
6500 håpefulle meldte seg på Idol - nå står bare to igjen. I kveld blir det jubel enten i Sogndal for Tone Aaberge (17) eller i Vennesla for Jorun Stiansen (21).

Tone måtte til akupunktør med stemme-problemer torsdag kveld, men ble bra igjen til finalen.

Tone først
Tone skal synge først, så Jorun - hele veien. De to skal først fremføre hver sin rolige låt, før de synger hvert sitt raske låtvalg.

Til slutt skal de framføre hver sin versjon av låten «This is the Night», som vinneren får gi ut på singel.

Her kommer terningkastene (oppdater ofte):

TONE D. AABERGE, totalt 4

Synger: «Sunday Morning» og «Leave Right Now» + Idol-låten «This Is The Night»

VÅR VURDERING (Sunday Morning): 4. Ble noe spe og druknet i musikken. Men en god fremføring med spede forsøk på publikumsflørt. Ikke hennes sterkeste prestasjon, men hun var helt grei på scenen.

VÅR VURDERING (Leave Right Now): 5. Det er ingen tvil om at sjangeren til Tone er ballader. Kommer mye mer frem i sang nummer to og leverer virkelig godt.

VÅR VURDERING (This Is The Night): 3. Om det var sangen eller hva hun la i den, er uklart. Men noe manglet for at dette skulle bli en god nok avslutning.

JORUN STIANSEN, totalt 4

Synger: «What's Love Got To Do With It» og «If I Ain't Got You» + Idol-låten «This Is The Night»

VÅR VURDERING (What's Love Got To Do With It): 4. Har vært flinkere før, men flørter bra med publikum. Kan bedre, men leverer varene på en ok måte. En liten jente på en så stor scene må ofte jobbe litt mer.

VÅR VURDERING (If I Ain't Got You): 5. Om Tone behersket balladen bedre enn sin første sang var ikke frk. Stiansen dårligere da hun tok fatt på sjangeren. Her er det jevnt.

VÅR VURDERING (This Is The Night): 3. At sangen var problemet var det ingen tvil om etter Joruns innsats. Det ble for flatt, og sjarmen man tidligere har sett på scenen var der ikke.

OPPSUMMERING: Det ble veldig jevnt, og ingen klarte å overbevise helt i Spektrum. Jorun var et bittelite hakk over på fremføring savnet av årets største Idol-talent Alejandro Fuentes var stort.

Du bestemmer
Det er seerne som plukker ut vinneren. Informasjonsmedarbeider Bjarne Laastad i TV 2 opplyser til side2 at de ved fjorårets finale fikk inn 1.385.000 stemmer. Og det kan bli flere i år:

- Vi har hatt et høyere snitt i år. Til sammen har vi fått inn 4.866.000 stemmer, og det er et par tusen mer enn det vi hadde fått inn på samme tid i fjor, sier Laastad, men presiserer at de denne gangen også har hatt to flere finaleprogrammer.

Se bildene fra finalen under - blir oppdatert utover kvelden:

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken