Nettavisen kunne tirsdag melde at Vebjørn Sand har laget malerier av milliardærarvingene Cecilie og Kathrine Fredriksen.

I en oppfølger i VG onsdag tok døtrene til orde for at de ikke ønsket at Sand skulle vise fram bestillingsverket, slik det først skal ha vært avtalt.

LES MER: Vebjørn Sand i kunstkrangel med Fredriksen-døtrene

Dette er ikke første gang Sand kommer på kant med motivet.

Sendte statue ut av byen

På midten av 2000-tallet fikk Vebjørn Sand trøbbel med Stein Erik Hagen etter å ha laget et bestillingsverk for investoren.

Men det er også andre kunstnere som har havnet i unåde etter å ha laget verk på bestilling.

Bildehogger Knut Steen sin statue av kong Olav endte til slutt opp helt sndre steder enn i hovedstaden etter at mange hadde sagt sitt. Et stridstema rundt Steen sin statue, var at mange mente det så ut som at kongen hevet hånden i en nazistisk hilsen.

Angrep et maleri med leppestift

Det er slett ikke første gang kongelig kunst provoserer. Kunstner Håkon Gullvågs maleri av vår egen Kong Harald vakte voldsom debatt etter avdukingen i 2000, og ble av journalist Lars Elton stemplet som en «majestetsfornærmelse».

Mangemillionær og advokat Marianne Heien Blystad angrep et maleri med leppestift i 2009. Noen år før engasjerte hun kunstneren Therese Nortvedt til å lage et portrett av døtrene. Saken havnet i forliksrådet.