Gå til sidens hovedinnhold

Her er lille Noelle

Fam Irvoll tok med sin nyfødte datter på pressevisning.

(SIDE2): - Det er veldig koselig å være mamma, og hun er ganske snill. Jeg får faktisk gjort alt det jeg skal gjøre mens hun sover, forteller Fam Irvoll til Side2.

Den fargeglade designeren tar mer enn gjerne med seg sin seks uker gamle datter på jobb.

- Det går veldig fint. Hun er bare med meg i selen. Jeg har droppet å ta med meg vogn, for hun gråter bare i den, forklarer hun.

I motsetning til de fleste andre som holder seg helt unna jobben i permisjonstiden, jobber Fam Irvoll for harde livet. Hver dag.

- Jeg har ny utstilling i september, så nå jobber jeg masse med den. Jeg jobber faktisk hver dag. Jeg er selvstendig næringsdrivende, så jeg må jo jobbe, forteller hun.

- Dette er veldig meg
Fam Irvoll har mer å være stolt over enn sin førstefødte. Hun er kjent som Norges mest populære motedesigner, med egne kolleksjoner og moteoppvisninger. Hun er blitt en favorittdesigner blant mange store norske og internasjonale stjerner som Samsaya, Lady Gaga, Tyra Banks og Beyonce.

Nå debuterer hun også som designer for Magnor, med den eventyrlige serien «Wonderland». Hun hentet inspirasjonen fra frodige eventyr, og «Wonderland» ble et naturlig navn etter som Fam Irvoll assosieres med «Alice in Wonderland».

- Dette er det første jeg lager med glass, og det er utrolig spennende. Jeg tror jeg skal ha dette servise selv, siden mitt servise bare er en blanding av alt det som har blitt knust, ler desigeren.

Prosessen startet med en telefonsamtale og et besøk på glasshuset. Så var det i gang.

- Dette er veldig meg. Jeg sendte først inn et forslag, men det syntes de ikke var nok meg. Så vi kom til slutt fram til et servise som er veldig meg. Dette er illustrasjonene mine, med striper og farger. Også er det litt retro, sier hun og smiler.

- Vil at folk skal ha råd til dette
Lille Noelle begynner å bli litt urolig på mammas brøst. Men etter litt trøst og vugging, ser det ut til at den lille sover igjen.

- Det beste med dette servise er at det ikke er så dyrt, fortsetter hun ivrig.

Veiledende utsalgspris for krus er 149 kroner, skåler 199 kroner og asjett 149 kroner.

- Det er ikke dyrt. Karaffelen er vel kanskje det dyreste. Men jeg ville at det ikke skulle være så dyrt, siden det er folk i min alder som nok vil kjøpe det. Jeg vil at folk skal ha råd til dette, smiler Fam.

Hun er ikke i tvil om hva som har vært det mest spennende med å bevege seg inn i en ny designverden.

- Alle i Magnor er så supersøte, og det største var å få være med på glassblåsingen. Det å være med gutta som lager det, og se hvordan de blåser. Det er så fantastisk å se det fra start til slutt.

Oldemor vil være barnevakt
Fam Irvolls mormor er også med på lanseringen. Hun er tydelig stolt at både sitt barnebarns kunstner, men også sitt første oldebarn.

- Mormor var med til Magnor også. Så hun fikk det første glasset jeg blåste, forteller Fam.

Og mormor legger kjapt til.

- Jeg er selvfølgelig veldig stolt, hun står på.

Fam legger heller ikke skjul på at det er godt å ha en hjelpende oldemor ved sin side.

- Nå gleder jeg meg bare til Noelle blir større, så jeg kan passe henne alene, smiler oldemor.

SE KOLLEKSJONEN OG FLERE BILDER AV FAM. IRVOLL HER:

4495

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken