Gå til sidens hovedinnhold

Her er melankoliens sexsymbol

Melankoliens sexsymbol er kåret. James Walsh sang så det ristet i eggstokkene på det kvinnelige publikummet

Fire litt trøtte karer ramlet inn på scenen på John Dee i går kveld. De hadde vært oppe siden kl 05, vært i Store Studio og i følge dem bablet i ørska. Vi snakker om Starsailor, om bandet som fikk mer hype enn Heidi Hauge på reklamespottene på TV2 i 2001.

”Love is Here” ble båret frem på gullstol av britisk presse som det neste store innen britisk musikk. Men noe skjedde. De ble nemlig lansert i kjølvannet av Coldplay. De tok kaka og Starsailor ble sittende igjen på kakefatet. Coldplay sitter i dag som kongene av ”sjangeren”.

Starsailor bestående av James Walsh, James Stelfox, Ben Byrne og Barry Westhead, følger i Jeff Buckleys melankolske stil. Det er høy faktor av episk rock med strykere, en utrolig bærende og vakker vokal og alt som trengs for å få frem de store følelsene i folket. På det siste albumet hadde de med seg den kjente produsenten Phil Spector, som i de siste årene har blitt mer kjent for drap enn god musikk. Men det nye albumet har fått jevnt gode kritikker og vi gledet oss til en kveld med Starsailor på John Dee.

James Walsh er mer enn bare frontmannen. Han er på en måte Starsailor. Uten hans stemme og tilstedeværelse på scenen er det vanskelig å se hvordan bandet ville ha nådd så langt. De første sangene var akkurat det vi var ute etter.

Tross gitarstrenger som røk og en litt flåsete Walsh var det slik vi ville høre Starsailor. Men så kom balladene. Det ble et jevnt sus av så sår kjærlighet at vi fikk nesten lyst å bare gi opp og gråte ut. Publikum var klar for mer av det de fikk i begynnelsen. Men det tok aldri helt. Kanskje Store Studio tok pusten av bandet?

Det var helt klart en bra konsert. James Walsh sang så det ristet i eggstokkene på det kvinnelige publikummet og gutta drømte seg vekk til neste gitarkveld de skulle ha. Han er mannen kvinner vil ha, mannen menn vil være.

Men kanskje ikke så mange ballader etter hverandre hadde vært å foretrekke. Vi fant også en av vinnerne av Starsailor-konkurransen, Jon Flemming Andersen fra Rælingen. Han hadde tatt med seg sin gode venn, Alexander Guy Grønli. De hadde bare en ting å si om konserten:

- Veldig bra stemning og flott levert! Spesielt når man er sammen med den man er glad i! Vi sier oss enige og gir Starsailor en firer.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag