Gå til sidens hovedinnhold

Her er nye Mira

NRK starter urban danseserie med hjelp fra kjendiskoreograf.

Sang, dans, romantikk og ikke minst en dose drama står i sentrum for NRKs nye «AF1». Barneserien er bygget som en musikal, med kjendiskoreograf Vibeke Sørlie (nylig aktuell med «Grease») som konsulent for dans, språk og miljøskildring.

- Det var veldig gøy
En av hovedrollefigurene er Mira, spilt av 12 år gamle Julie Maria Dahl som vant 1. plass i NM i såkalt «hip-hop-dans» forrige helg, og som syns «AF1» har vært en spennende opplevelse.

- Det var veldig gøy! Men også litt slitsomt, med mye filming i sommer når det var på det varmeste, sier «Mira» til 730.no.

- Dessuten var det morsomt å se hvordan man lager en TV-serie og fint å få så mange nye venner, sier hun.

Fan av Mira Craig
Julie Maria trener mye dans, og håper å jobbe med dans, sang og skuespill fremover.

Mange i Norge forbinder navnet med Mira Craig, som den unge skuespilleren er fan av.

- Det hadde vært gøy å få danse i en av hennes videoer, sier 12-åringen.

BILDER FRA MIRA CRAIGS BURSDAGSFEST.

Hip-hop-musikal
Vibeke Sørlie forteller at det var manusforfatter Karianne Lund og regissør Gisle Halvorsen som hadde det hun beskriver som en superidé om å lage en hip-hop-musikal, en idé hun hjalp dem å ta videre.

- Under castingen til serien dro Maria Karlsen fra Cre-8 og jeg rundt til skolene på Oslo øst for å finne egnede kandidater til hovedrollene. Det var viktig for meg at vi brukte folk fra miljøet til å farge serien, sier hun.

Kommer soundtrack
AF1 handler om en jente som danser klassisk ballett, men som forelsker seg i møtet med hip-hop-ungdomskultur. Serien følger hennes kamp for anerkjennelse i et miljø som hun til tider opplever som ekskluderende og vanskelig å komme inn, men det handler først og fremst om vennskap, lojalitet, det å være tro mot seg selv og tørre å følge drømmen ikke strømmen.

- Selv om serien har 10-12-åringer i rollene, tror jeg også voksne kan ha stor glede av serien. Det er fantastisk flotte ungdommer i hovedrollene, sier Sørlie.

10. november slippes AF1 soundtrack hvor hovedrolleinnhaverne fra serien bidrar med hjelp fra produsentene Ziggy og Nasty Kutt. Den første singelen heter «Bling». Serien har premiere på NRK1 og NRK Super 15. november.

Video: DANSESHOW MED MIRA CRAIG OG HENNES JENTER.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken