Den Oslo-baserte imamen Nehmat Ali Shah (58) skal i helgen ha deltatt på en minnemarkering for terroristen Mumtaz Qadri i Pakistan.

Det var fagbladet Journalisten som først omtalte saken.

Shah leder Norges største moské - Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo. Han ble et kjent ansikt for mange da han i 2014 ble knivstukket like i nærheten av moskéen.

Terroristen Mumtaz Qadri ble i februar henrettet i et pakistansk fengsel etter at han i 2011 tok livet av guvernør Salman Taseer - som han arbeidet som livvakt for - med 28 skudd på høylys dag.

Les også: Oslo-demonstrasjon til støtte for pakistansk drapsmann

- Sirkuset fortsetter

Taseer var en omstridt mann fordi han kjempet for å reformere Pakistans strenge blasfemilover. Qadri ble hyllet som en helt av sine islamistiske støttespillere for mordet.

Da han i helgen ble hedret under en minnemarkering i Pakistan, dukket altså Oslo-imamen Shah opp.

Osloborger og muslim, Waqas Sarwar, reagerer på imamens deltakelse.

- Sirkuset fortsetter. Med på denne minnemarkeringen var ingen andre enn imamen fra Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland, skriver han på Facebook.

Les også: Voldsomme og mektige krefter mente at Qadri burde ikke blitt siktet eller dømt i en rettsal

- Ikke vis støtte til terrorister

Videre viser han til en invitasjon til et seminar for unge muslimer hvor det etterspørres hva de forventer av moskeen.

- Siden denne moskeen er så opptatt av å høre hva unge muslimer forventer av dem, så formulerer jeg følgende: Ikke vise støtte til terrorister, verken skjult eller offentlig. Verken i Norge eller i Pakistan.

Sarwar har selv ingen tilknytning til Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland, annet enn at han har vært der noen ganger.

- Hvordan skal samfunnet få tiltro

Sosiolog, artist og skribent Kjetil Rolness reagerer også på imamens deltakelse.

- Det holdt ikke å holde tale under demonstrasjonen i Oslo, altså. Han måtte ned selv for delta. Hvordan skal det norske storsamfunnet få tiltro til muslimenes evne til å slukke brannen i eget hus, hvis de ikke greier å avskilte denne mannen som ideologisk leder? Han er jo ikke akkurat en nykommer, skriver Rolness på Facebook.

- Moskeen tar sterk avstand fra det

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med imam Shah, men uten å lykkes.

Styreleder ved moskeen, Ghulam Sarwar, bekrefter at imamen er i Pakistan, men at han ikke vet noe om at han har deltatt på minnemarkeringen.

- Jeg vet ikke om han har vært med på det, det må nesten han svare for. Men moskeen tar sterk avstand fra dette, sier Sarwar til Nettavisen.