Gå til sidens hovedinnhold

Her er Røkkes milliardskip

Her er skipet som skal gi nye milliardinntekter for Kjell Inge Røkke. Se milliardbåten.

Les NA24 på mobil

Aker Biomarine og Aker Yards har inngått en avtale om bygging av skipet som skal danne grunnlaget for et nytt milliardeventyr.

NA24 - din næringslivsavis

Skipet til 170 millioner dollar skal bygges hos Aker Yards på Søviknes. Det ventes ferdigbygd i november 2009, for å settes i produksjon i de iskalde favannene i sør året etter.

Skipet som designet hos Skipstekniske AS i Ålesund, er 144 meter langt og 27 meter bredt.

Skal gi milliardinntekter
Kjell Inge Røkke er fast bestemt på å høste milliardinntekter på krill-olje. Byggingen av det hypermoderne fangst- og fabriksskipet er et viktig element i denne produksjonen.

Teknologien man skal høste milliardinntekter på gjør det mulig å prosessere råstoffet fra krillen før forråtnelsesprosessen tar til. Denne prosessen får frem den verdifulle krilloljen, som er meget verdifull. Prisen for en liter krillolje kan komme opp i 200 dollar, eller 1300 kroner. Årlig produksjon er beregnet til 25.000-30.000 tonn.

For å styrke utviklingarbeidet har Aker kjøpt seg kraftig opp i helsekostselskapet Natural, som har sterk kompetanse på helsekostmarkedet.

LES MER: Røkke vil bli helsekonge

På vei mot børs
Aker Biomarine skal børsnoteres i løpet av våren 2007. Aker forbereder en rettet emisjon på rundt én milliard kroner i Aker BioMarine. Emisjonen planlegges gjennomført i begynnelsen av desember 2006. Rådgivere og tilretteleggere er meglerhusene Enskilda, Pareto og Carnegie.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken