Gå til sidens hovedinnhold

Her er Seim-dommen

Den tidligere fremadstormene finansstjernen må leve på vann og brød i fem og et halvt år. Les hele dommen her.

(iBergen.no) Den knusende dommen mot den tidligere ustraffede Carl Fredrik Seim vil imidlertid bli anket.

Statsadvokaten krevde Seim dømt til fengsel i sju år og seks måneder for bedrageri. Strafferammen for forholdene i tiltalen er på ni år.

50 mill
Bergen tingrett satte straffen til fem år og seks måneder. Samtidig ble han fradømt retten til å drive næringsvirksomhet for all framtid.

«Seim dømmes for en rekke tilfeller av utroskap som samlet har dreid seg om et beløp på ca kr. 50 millioner. (...) Selskapene Seim har begått utroskap overfor, har i stor utstrekning blitt helt tappet for det som har vært tilgjengelig av likvide midler. For en rekke av selskapene har utgangen vært at de har blitt tatt under konkursbehandling.» skriver tingrettsdommer Arne Fortun i dommen.

Les dommen i sin helhet her.

Medtiltalte Bertram Vedeler ble dømt til fengsel i to år. I tillegg mistet han retten til å praktisere som advokat i to år.

Skittentøysvask
Den tre måneder lange rettssaken mot Seim og Bertram Vedeler var ferdig i begynnelsen av juli. På grunn av ferien har det tatt lang tid for dommeren å bli ferdig med den omfattende saken.

Seim ble landskjent sommeren 2002 da han sammen med Tor Arne Uppstrøm kjøpte Mjellem & Karlsen verft. Fem uker etter oppkjøpet ble det ærverdige verftet lagt ned og over 400 ansatte mistet jobben.

Ingen av de tiltalte erkjente straffskyld etter tiltalen og rettssaken ble en offentlig skittentøysvask mellom de nå så bitre fiendene Seim og Uppstrøm.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs