Gå til sidens hovedinnhold

Her er skandale-stuntene

Shabana Rehman er langt fra den eneste som har skapt store overskrifter med sine elleville humorstunt. Få oversikt og se bilder her.

(SIDE2): Akkurat nå får Rehman mye oppmerksomhet for å ha kysset kulturminister Valgerd Svarstad Haugland under åpningen av årets filmfestival i Haugesund. Deretter viste hun rumpa si, og dermed fikk garantert filmfestivalen mer oppmerksomhet enn først planlagt.

Mange husker nok også Shabana Rehmans mye omtalte fundamentalist-test på utestedet Smuget i 2004. Da tok hun et godt tak rundt Mulla Krekar og løftet han i været. Dette falt ikke i smak hos Krekar som mente at han ble utsatt for et overgrep. Mullaen anmeldte forholdet, men saken ble senere henlagt av politiet

Flaggbrenning
Otto Jespersen er en av de mest frittalende komikerne i Norge, og har flere ganger kommet med uttalelser som har fått oppmerksomhet. En av de mest omtalte hendelsene er likevel da han på direkten brente det amerikanske flagget i «Torsdagsklubben» i 2003.

Jespersen ble da anmeldt av pastor Finn Henrik Larsen i Regnbuen Kristne Fellesskap i Lørenskog og assisterende redaktør i den kristne ukeavisen Norge i DAG, Bjarne Ystebø. Saken ble senere henlagt.

Truet med å sprenge operaen
Otto Jespersen hadde også en finger med i spillet da komikeren Zahid Ali truet med å sprenge Operaen i luften i forbindelse med programmet «Rikets Røst». Ali gikk inn i resepsjonen med en eske under armen, som han satte på resepsjonsdisken. Etterpå skal han ha sagt at det var en bombe i esken, og ba folk løpe for livet.

Vakten i resepsjonen ble så sjokkert at han senere ble sykmeldt. For dette stuntet måtte Zahid Ali nylig betale et forelegg på 5.000 kroner. Den norske Opera vil også kreve erstatning av Ali etter bombestuntet.

Thomas med tissen
Bombestuntet i «Rikets Røst» ble aldri vist på tv. Det ble heller ikke Thomas Giertsens penisstunt i 2002. «Torsdagsklubben» hadde tatt kontakt med den ungarske ambassaden og utgitt seg for å være et aktualitetsprogram. Under intervjuet «måtte» Giertsen på toalettet.

Da han kom ut, hang penisen hans utenfor gylfen. Giertsen fortsatte intervjuet med Ungarns utenriksminister Jànos Martonyi, som om ingenting hadde skjedd. Han stilte alvorlige spørsmål om blant annet NATO. Utenriksminister Jan Petersen og TV 2-sjef Kåre Valebrokk reagerte kraftig på innslaget.

Skrukken
En annen som har fått mye oppmerksomhet for å vise mer enn hva tv-seerne tåler er Harald Eia. Han prøvde å overbevise hele det norske folk om at det ikke var pinlig å være naken da han viste frem «skrukken» sin i et innslag i «Åpen Post» på NRK. Dette stuntet fikk ekstremt mye oppmerksomhet, og er fortsatt et av de påfunnene man husker best fra humoristen Eia.

Kyllingmannen
Harald Eias humormakker Bård Tufte Johansen fikk massiv kritikk noen år senere da han i et innslag i samme program stilte opp i kyllingdrakt under et TV 2 innslag. TV 2s journalist oppdaterte seerne om Thorbjørn Jaglands situasjon ettersom han var innlagt på Rikshospitalet. Samtidig hoppet en kaklende Bård Tufte Johansen rundt i bakgrunnen i sitt kyllingkostyme.

Urinerte på ukeblad
«Mandagsklubben» på TVNorge fikk overskrifter i 1996. Da var Bjarte Hjelmeland en av de faste klubbdeltakerne. Han viste hva han syntes om ukebladet Se og Hør da han tilsynelatende urinerte på bladet på direkten. Senere viste det seg at han hadde helt øl på bladet mens han sto med ryggen til kamera. Hendelsen fikk mye oppmerksomhet og «Mandagsklubben» ble etterpå tatt av skjermen.

Gris med påhengsmotor
Sammen med Harald Eia og Bård Tufte Johansen har Kristopher Schau også vist frem sine edlere deler på tv og fått mye oppmerksomhet for det. Schau har i en årrekke utført de utroligste stunts på radio og tv. Mange husker kanskje da han i prosjektet «Forfall» spiste en føflekk fra en av sine kollegaer.

Blant de mange tingene Schau har gjort er det kanskje grisestuntet under Quart-festivalen i Kristiansand som har fått mest kritikk. Da reagerte dyrevernere på at Schau og resten av Karate-redaksjonen satte en påhengsmotor på en død gris og brukte den som båt.

- Dette er noe av det flotteste jeg har sett, sa Schau fra scenen den gang.

I tillegg prøvde å blåse opp rotter og marsvin med helium for å lage «organiske ballonger». Til slutt eksploderte dyrene, og innvollene sprutet ut over publikum.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken