Gå til sidens hovedinnhold

Her er Sony Ericssons "hemmelighet"

Av en eller annen grunn får asiatene mye morsommere mobiltelefoner enn oss her i Norge. Eller hva sier du til GPS-navigering, 1,3 megapiksel kamera og TV!?.

Det er et velkjent faktum at Europa ligger milevis bak flittige asiater i avansert mobilbruk. Japanerne har for lengst tatt i bruk tredjegenerasjons mobilnett, tjenester som iMode fra DoCoMo har vi hørt om i flere år og stadig drypper det bilder og meldinger om de fantastisk stilige telefonene som asiatene har i lomma.

På Sony Ericssons japanske nettsider frister selskapet også med det nyeste av det nye. En virkelig råtass av en mobiltelefon.

TV på mobilen
A5404S er navnet på klaff-telefonen som har fanget nordiske IT-journalisters interesse. For dette er ikke "just another mobile". Telefonen er laget for tredjegenerasjons mobilnett, det såkalte UMTS-nettet.


Funksjonsspekteret er fullstappet, men mest av alt fester vi oss ved at telefonen har innebygget TV-mottaker. Jada, Nokia har lenge laget telefoner med radio, men her snakker vi altså om TV. Det er i utgangspunktet så nerdete at vi fryser på ryggen, men duverden så kult.

Av litt mer hensiktsmessig teknologi er GPS-navigasjon noe vi har drømt om lenge. Motorola har alt begynt å levere dette i sine nyeste UMTS-telefoner og nå følger altså Sony Ericsson opp.

Bare i Asia
Den asiatiske drømmetelefonen er selvsagt utstyrt med kamera. Og her snakker vi ikke om halvfabrikat VGA-kvalitet. A5404S skilter med oppløsning på hele 1,3 megapiksler.

Telefonen, som veier 127 gram, skal leveres til den japanske operatøren KDDIs 3G-tjeneste au. Vi får neppe se gliset i norske butikkhyller på en stund. Men teknisk skal det ikke være noen hinder for å bruke telefonen i de norske UMTS-nettene.

Når de da engang kommer i drift.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar