Gå til sidens hovedinnhold

Her er Sony Ericssons nye flaggskip

Ryktene har lenge gått om at Sony Ericsson er på trappene med en oppfrisket utgave av supermobilen P800. Nå melder flere nettsteder om at P900 blir lansert i slutten av måneden.

Offisielt er det ingenting som heter P900. Selskapet holder kortene tett til brystet og vil ikke uttale seg om en oppfølger til braksuksessen P800.

- Det kan jeg ikke si noe om. Vi forholder oss til de produktene som er vist frem, og ut over det kan jeg ikke si noe, sier Erik Sandsmark i Sony Ericsson Norge til TV 2 Nettavisen.

Mange detaljer
- Flere nettsteder sier det er planlagt en lansering 26. oktober. Kan du bekrefte eller avkrefte om dere vil holde en pressekonferanse den dagen?

- Nei, det kan jeg ikke si noe om. Generelt kan jeg si at P800 har vært en utrolig suksess og det ville jo vært dumt å ikke følge opp det, sier Sandsmark.

Men til tross for at selskapet selv ikke vil snakke, flommer nettet over av informasjon og bilder av den nye PDA-mobilen. Nettstedet Mobile Review er kanskje de som har mest detaljert informasjon. Over tre fyldige sider forteller nettstedet inngående om telefonen.

Les mer om P900

Mobile Review

Blant annet kan vi lese at P900 blir noe mindre enn forgjengeren. Vekten er redusert med 28 gram og stopper dermed på 130 gram.

Det utfellbare tastaturet er bedre integrert og benytter seg ikke av den trykkfølsomme skjermen, slik P800 gjorde. En annen forbedring er at pennen, som brukes på skjermen, har fått nytt utseende og ny plassering. Pennen er nå utformet som en rund peker, lik den som brukes på de fleste lomme-PC-er. Sony Ericsson har også valgt å legge den inne i telefonen og ikke på siden som i dag.

Skjermen oppgis å være 208 x 320 piksler og med støtte for 65.000 farger. Nettstedet hevder skjermen er like god som Siemens X1 og Nokia 6600.


Video

Funksjonene har mange likhetstrekk med P800, men de foreløpige omtalene lover mer avanserte funksjoner. Ikke minst gjelder det i forhold til kalenderen og de vanlige PDA-løsningene.

Mest spennende er det kanskje at kameraet på telefonens rygg har fått en ansiktsløftning. I tillegg til ordinære bilder kan kameraet også brukes for videoopptak. Derimot ser det ikke ut til at de tidligere ryktene om et megapiksel-kamera slår til. Høyeste oppløsning oppgis å være 640 x 480, altså såkalt VGA-oppløsning.

Mobile Review hevder telefonen skal vises frem offisielt 26. oktober og at den vil være i handelen i løpet av november.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test