(SIDE2): Du er kanskje mest vant med å se disse skuespillerne på film og i TV-serier. Men Norges unge lovende skuespillere medvirker også i en rekke teaterstykker. Her får du oversikt over hvor du kan se dem på scenen.

NICOLAI CLEVE BROCH (31): Den kjente skuespilleren har spilt i filmer som «Uro», «Uno», «Buddy» og er aktuell med en rolle i TV 2-serien «Seks som oss».

I disse dager har Cleve Broch også hovedrollen i stykket «6 personer søker en forfatter» på Nationaltheatret. Han er en instruktør som er i ferd med å sette opp «Peer Gynt». Plutselig kommer seks personer på scenen. De bærer på en tragisk historie og søker en forfatter til å skrive om dem.

«6 personer søker en forfatter» går flere dager i uka på Hovedscenen på Nationaltheatret.

I februar skal Cleve Broch også være den norske representanten blant Berlin filmfestivals Shooting Stars.

LES INTERVJUET: - Jeg skal nyte Berlin.

THORBJØRN HARR (32): Thorbjørn Harr har premiere på filmen «Mars og Venus» den 14.februar. Han har også spilt i «Reprise», «Venner for livet» og «Mot Moskva». Men han kan vise til en mye lengre rolleliste fra teaterscenen. I tidsrommet 31.08.2000 - 24.03.2007 har han hatt 23 roller på scenen.

Harr begynte på Nationaltheatret like etter at han var ferdig med Teaterhøgskolen i 2000.

Harr medvirker i «Glassmenasjeriet», «Markens grøde» og «Folk og røvere i Kardemommeby» i år på Nationaltheatret.

ANE DAHL TORP (31): Ane Dahl Torp har spilt i en rekke norske filmer, deriblant «Uro», «Gymnaslærer Pedersen» og «Kvinnen i mitt liv». På torsdager er hun å se i dramaserien «Kodenavn Hunter» på NRK.

Dette mener vår anmelder om serien.

Ane Dahl Torp gikk ut av Teaterhøgskolen i 1999 og ble tilsett Det Norske Teatret i 2002.

Den 22.mars har 31-åringen premiere på «Katt på heitt blekktak» av Tennessee Williams. Stykket handler om et dramatisk familieoppgjør der penger og kjærlighet står på spill.

I et krampaktig familieselskap blir løgner skrelt av lag for lag, og nye løgner legger grunnlag for en uviss fremtid.

PIA TJELTA (29): Pia Tjelta debuterte i filmen «Mongoland» i 2001, og har også spilt i blant annet «Kvinnen i mitt liv», «Buddy» og «37 og et halvt». Sammen med Torbjørn Harr medvirker hun også i «Mars & Venus».

I mars blir hun også aktuell med TV-serien «Hombres» på TVNorge.

Tjelta gikk ut av Teaterhøgskolen i 2006, men har som nevnt før det spilt i flere spillerfilmer. Hun kom inn på Teaterhøgskolen i 2000, men på grunn av to års permisjon og en barnefødsel ble hun ikke ferdig før i 2006.

Hennes debut på scenen var i 2006 som Lila i stykket «Fyrverkerimakarens dotter» på Det Norske Teatret. Snart kan du se henne på samme teater i opsetningen «Tvillingar». Stykket er en dramatisering av den første boka i en suksesstriologi av sveitsisk-ungarske Agota Kristof.

«Tvillingar» spilles flere dager i uka på Det Norske Teatret fra og med 3.mars.

LES SAKEN: Vårens norske filmer.

INGRID BOLSØ BERDAL (26): Skuespillerinnene har spilt i filmer som «Sønner» og «Fritt vilt».

Bolsø Berdal har sin utdanning fra Statens Teaterskole 2001-2004, og ble ansatt ved Det Norske Teatret fra 2004.

Her har hun stått på scenen i blant annet «Hair», «Bikubesong», «Frank» og «Trollprinsen».

LES INTERVJU: Møt skrekkdronningen

AKSEL HENNIE (31): Aksel Hennies rolleliste er lang. Han kan vise til filmer som «Jonny Vang», «Buddy», «Hawaii, Oslo», og ikke minst «Uno» fra 2004 som han i tillegg hadde regi og manus på.

Hennie er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har medvirket flere i sentrale roller på scenen som for eksempel «Flammefjes» og «Lomman full av stein» ved Teatret Vårt, samt «Svart mjølk» og «Kaos er granne med Gud» ved Det Norske Teatret.

I fjor spilte Hennie «Hamlet» på Oslo Nye Teater.

LES SAKEN: Trøblete, sytete og tøff

JANNE FORMOE (31): Formoe har spilt i filmen «Buddy» og TV-suksessen «Svarte penger, hvite løgner».

Hun var ferdig på Teaterhøgskolen i 2000. Deretter debuterte hun ved ved Nationaltheatret i 2003 i rollen som Hilde Wangel i «Byggmester Solness», en samproduksjon med Riksteatret.

Videre har Formoe blant annet hatt rollene Silke i «Det kalde barnet», Rigdefogdens kone i «Jeppe på Bjerget», Petrine i «Reisen til Julestjernen». Sist var hun aktuell i «Keiser og Galileer» og «Røde hunder» på Torshovteatret.

LES MER PÅ KULTUR

Les ukens filmanmeldelser her.