Gå til sidens hovedinnhold

Her finner du isfiskestevnene

Isfiskesesongen er i gang og nå kan du melde deg på en lokal konkurranse der du bor. Her finner du en oversikt over stevnene.

I Hedmark arrangerer Eidskog JFF Norgescup 8.januar, i Enebakk utenfor Oslo går startskuddet 14. januar, mens norgescupen går videre til Snertingdal i Oppland 22.januar. I Østfold starter sesongen på Vannsjøkongen i Råde 5.februar, mens i Akershus slippes snøret ned i det kalde vannet 26.februar ved Gjellumvannet-Heggedal.

Også i nord
Sølvkroken Cup 1 går av stabelen i Froland i Aust-Agder 8.januar og i Telemark fiskes det i isen fra 18.februar. Ved Korvikvannet i Vestfold begynner sesongen 26.februar og en måned senere, 26.mars, kan du fiske i Strandefjord i Buskerud.

Nord i landet starter isfiskerne sesongen 5.mars i Nordland, 2.april i Troms og ikke før 1.mai i Kautokeino i Finnmark. Ifølge Norges jeger- og fiskeforbund arrangeres de fleste av konkurransene i flere klasser, blant annet juniorklasser.

Tips
Er du nybegynner kan det være greit å merke seg et par punkter for isfiske. Sitt ikke for lenge ved ett og samme hull hvis du ikke får fisk og bor gjerne flere hull ved siden av hverandre. Prøv å fiske på grunner, her har fisken mer tilgang på næring enn på dypere vann og vil samles her. Det finnes også flere forskjellige typer is som foreksempel stålis, snøblandet is og stavis. Det sies at 10 cm is er trygg is uansett, bortsett fra stavis. Stavis er svakest og kan være skummel å ferdes på, den forekommer på våren før isen forsvinner og kan fremdels være tykk, men farlig.

Mørke flekker på isen bør man helst gå rundt. De kan være skumle, og spesielt på grunne plasser hvor det er myrbunn. Der kan det oppstå myrgass, som gjør at isen nesten aldri blir sikker å gå på melder nettstedet isfiskern.no

Last ned den den komplette listen over isfiskekonkurranser på njff.no

Kommentarer til denne saken