Gå til sidens hovedinnhold

Her finner du Norges råeste løype for downhillsykling

— En sykkelopplevelse unik i Norge, mener landes beste junior i downhillsykkel, Severin Poppe Midteide.

18 år gamle Severin Poppe Midteie vant Norgescup i utfor på sykkel for junior i 2014 og har deltatt i utforcuper i Europa. Han har syklet de råeste utforløypene i Norge, men en av hans absolutte favorittløyper fant han da han var på hytta i Alvdal, og fikk prøve utforløypen ned Tronfjell under Livestocks festivalen.

— Det er noe av det deiligste jeg har vært med på. Kjøringa her er ikke lik mye annet. Det er en helt annen sykkelopplevelse, foretller Severin.

Livestock - en uhøytidelig festival med god musikk og naturopplevelser

Livestock er en uhøytidelig festival med fokus på god musikk og naturopplevelser. Festivalens visjon er å gi unge, lokale musikere en scene å spille på, samt promotere de flotte mulighetene som Fjellregionens fantastiske natur har å by på.

Livestock går av stabelen 10. juli, og han anbefaler alle, uansett nivå å melde seg på for å oppleve en av de beste sykkelturene du kan finne i Norge.

— Jeg har mast på folk for at de skal komme opp til Alvdal og Livestock opptil flere ganger. Det er helt klart noe jeg kan anbefale, legger Severin til.

Du kan lese mer om festivalen her

Basecamp - store sykkelmuligheter i Alvdal

Ved siden av musikken vil festivalen gi deltakerne muligheten til å oppleve Østerdalsnaturen fra en litt annen side enn vanlig, og tilbyr en rekke ekstremsportaktiviteter gjennom Livestock Basecamp. Her kan festivaldeltakere på alle nivåer prøve nye aktiviteter og teste egne grenser. Det er fallskjermhopping, klatring, sykkel, kajakkpadling juving og mye mer.

— Vi har fantastisk flott natur som vi er god til å bruke til vanlig. Vi ønsker å vise at den kan oppleves på forskjellige måter, forteller estivalsjef Audun Lutnæs.

Sykling er hovedsatsingen på årets Livestock Basecamp og deltakerne får muligheten til å oppleve mer av det Severin skryter av. Livestock Basecamp har som mål å øke aktivitetstilbudet i Nord-Østerdalen og vise til potensialet innen ekstremsport og aktivt friluftsliv i regionen.

— Det er kanskje en av de flotteste sykkelturene i området. Selve sykkelturen er fantastisk og utsikten er helt utrolig, legger Lutnæs til.

Lange løyper i åpent terreng

Lengden på sykkelløypene ned fra Tron er noe av det som gjør syklingen i Alvdal så spesiell. De fleste utforløyper i Norge ligger i alpinbakker og det gir ikke lange turen. Under Livestock kan du kjøre opp på Flattron og får 800 høydemeter ned i dalen. Det gir også en flott naturopplevelse - du starter på Snaufjellet med utsikt over Alvdal og Rondane og etter hvert som du ruller nedover kommer du i skogen som blir tettere og tettere. Det åpne terrenget på fjellet med brede stier og muligheter til å oppnå store hastigheter.

— Farten du kan ha der gjør at det skiller seg fra andre steder, og det er veldig mange som leter etter den muligheten, forteller Severin.

I tillegg til de naturgitte mulighetene har Livestock bygget flere elementer som hopp, smale bruer og doseringer nederst i løypa. Severin mener at det er en flott måte å introdusere folk for moroa med utforsykling og han vet mange setter pris på å leke seg på slike elementer.

Du finner mer informasjon om festivalen her

Bygdefesten som har alt

På Livestock kan du i tillegg til ekstrem sykling oppleve 75 år gamle damer i fallskjerm, Kristopher Schaus aggressive sceneshow og lokale delikatesser fra elgburger til nakenøl.

Når du har fløyet nedover sykkelløypene, dinglet høyt over dalen i klatreveggen eller hoppet fallskjerm kan du kose deg med elgburger, østerdalstapas og skikkelig døløl, før du avslutter det hele med en musikkopplevelse og en skikkelig bygdefest.

Livestock-festivalen får i år besøk av nasjonale storheter som Casa Murilo, Team Me, The Dogs og Skambankt, som spiller sammen med lokale band. Målet er å gjenskape den gode stemningen på tvers av generasjoner. Livestock skal være en festival hvor gamle og unge kan ha moro sammen.

— Det er viktig å ta den gode delen av bygdefesten tilbake, avslutter festivalsjef Audun Lutnæs.

Du kan lese mer om festivalen her

ALVDAL from Severin Poppe on Vimeo.

Livestock startet i 2007 som én kveld med åtte band, stort sett forskjellige konstellasjoner av arrangørene, og 300 publikummere. Seks år senere tilbyr festivalen en tredagers musikk- og aktivitetsfestival som forventer 1500 deltakere.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken