Gå til sidens hovedinnhold

Her harry-handler du billigst

Glem Svinesund. Den beste mathandelen gjør du i Stockholm.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Juli er høysesong for nordmenn som valfarter til Sverige i jakten på billig flesk, snop og sprit.

NA24 - din næringslivsavis

For nordmenn går handleturen først og fremst til Svinesund, Strømstad, Töckfors og Charlottenberg. Den årlige undersøkelsen fra det svenske PRO-senteret slår imidlertid fast at det er Halland, fylket syd for Gøteborg, som har Sveriges laveste gjennomsnittspriser. Deretter følger Blekinge, Södra Älvsborg, og Värmland.

Sveriges billigste butikkhandle gjør vi imidlertid i Stockholm, hos PrisXtra City. For en kurv med 60 varer sparer du 600 kroner sammenlignet med den dyreste butikken i undersøkelsen.

Prisene stagnerer
PROs undesøkelse slår fast at prisene ikke har endret seg noe særlig fra i fjor. I 2006 slo PRO fast at prisene i Vest-Sverige, der nordmenn først og fremst handler, ikke lenger er billigere enn øvrige deler av landet. Det ble også slått fast at det svenske matprisnivået skal ha stagnert, etter flere år med synkende priser.

Milliarder til svenskene
Likevel viser tallene at det er Stockholmsområdet som har den største nedgangen i matprisene. En tur til østkysten og den svenske hovedstaden kan derfor lønne seg for «fleskhungrige» nordmenn.

Nordmenn harry-handler for ni milliarder kroner årlig, ifølge tall fra Handels-og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis