Gå til sidens hovedinnhold

Her hylles brannofferet Even (7)

Vi vil dedikere denne sangen til familien Kvien, for de har opplevd hvordan livet er når det går opp og ned.

Klokken 18.00 startet støttekonserten for familien Kvien i Salangen idrettshall.

- Vi vil dedikere denne sangen til familien Kvien, for de har opplevd hvordan livet er når det går opp og ned, sa Svein Kaspersen i bandet Blått og Rått under kveldens støttekonsert, skriver VG.

Familien ble hardt rammet av en teltbrann i 2010, som kostet Even Kviens bestefar og kusine livet.

Spiller gratis
Etter at familien stilte opp til et intervju med VG i fjor, med tapre Even i spissen, ble historien landskjent. Blant annet nevnte statsminister Jens Stoltenberg ham som sitt forbilde i sin nyttårstale, dagen etter at Even ble kåret til årets nordlending i Nordlys.

Initiativtaker Christer Møller bestemte seg for å lage en støttekonsert til ære for Even. På kort tid stilte artister som Åge Aleksandersen, Jørn Hoel, Jenny Jenssen, Anne Nymo Trulsen og Jardar Johansen opp.

Både Møller og alle artistene stiller opp gratis for å få utgiftene ned til et absolutt minimum i forbindelse med konserten.

Fullt hus
Salanghallen i Sjøvegan var stappfull da barnekoret fra Salangen åpnet konserten, melder Nordlys-fotograf Yngve Olsen Sæbbe.

Ifølge VG er det plass til 950 personer i hallen.

- På grunn av brannforskriftene kan vi bare slippe inn 950. Vi kunne solgt dobbelt så mange billetter, sier inititivtaker Christer Møller til VG.

Imponert far
Krister Kvien, far til Even, var imponert over hva arrangørene hadde fått i stand.

- Vi skal bare kose oss og ha en fin kveld. Det er helt utrolig at så mange mennesker har kommet for å se på, sier Krister Kvien til VG.

Les flere saker fra Nordlys

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken