Gå til sidens hovedinnhold

- Her jobber alle gratis

Øystein Djupedal er strålende fornøyd med resultatet.

Nåværende fylkesmann i Aust-Agder, Øystein Djupedal, startet i fjor opp arrangementet Arendalsuka, som er en møteplass for ledere i politikk og næringsliv, media og befolkningen.

- Jeg tok initiativ til å starte Arendalsuka, fordi jeg synes Norge manglet en skikkelig plass, der partier og organisasjoner kan møtes på tvers av plattformer. Det at vi har hatt en så overveldene respons, tyder på at det er mange som har savnet det og at det er et behov der. Politikk og samfunn i Norge har hatt en veldig god uke, sier Øystein Djupedal, som leder programkomiteen til Arendalsuka til Nettavisen NA24.

Han er tydelig begeistret over resultatet.

- Vi gjorde dette for første gang i fjor. Da var det en stor suksess, men i år har det overgått enhver forventning. I løpet av disse syv dagene har det vært 50.000 i byen, opp mot 300 arrangementter og av de vi har arrangert har det i snitt vært 500 tilstede på. Nesten hele regjeringen og halve stortinget har vært her, samt 88 ulike organisasjoner og partier som har hatt stands, sier Djupedal.

Dugnad
Partilederdebatten som ble sendt på NRK mandag var et av arrangemententene. Tross at Arendalsuka varer en uke er det et begrenset budsjett.

- Vi har et budsjett på to millioner kroner, der alt er sponsormidler. De to millionene går til leie av lokaler, mat, strøm og andre utgifter, men alt vi arrangerer er gratis, sier den tidligere stortingspolitikeren for SV.

En medvirkende årsak til moderate utgifter skyldes også lave lønnsutgifter.

- Jeg tok initiativet til å jobbe gratis, og vi jobber nå alle gratis. Arendal kommune stiller også kjempedyktige folk til rådighet. Det er veldig mange spinoff-arrangementer som vi ikke arrangerer, men som vi legger til rette for, sier han.

- Fordi jeg ble Fylkesmann
Men det er ikke bare for politisk engasjerte at uka har vært givende, også kremmerne i byen gleder seg.

- Ja, hehe. Jeg har vært og snakket med de som driver restauranter og butikker her og næringslivet har hatt en veldig god uke. Vi serverer ikke noe, så alle som er her må kjøpe alle måltider på byen og det har vært mange innom de forskjellige butikkene, sier Djupedal

- Hvorfor ble Arendal valgt?

- Det er fordi jeg ble Fylkesmann i Aust-Agder.

- Ja, men det finnes flere byer i Aust-Agder?

- Jeg så at Arendal var den som best kunne huse et så stort arrangement med sine mange naturgitte forutsetninger. Det er en by med festivaltradisjoner med Hovefestivalen og Canal Street. Det er en sommerby med masse turister, den er liten og kompakt, har bilfritt sentrum og store lokaler tilgjengelig.

- Jeg er snekkeren
- Er det godt å være litt tilbake og kjenne litt på rikspolitikken?

- Jeg er ikke en del av rikspolitikken, men en snekker som bygger dansegulvet.

- Dette setter Arendal og Aust-Agder skikkelig på kartet.

- Er det litt vemodig at det snart er over?

- Nå snart begynner den store helsedebatten med Jonas Gahr-Støre, som er det siste vi arrangerer. Men det er jeg glad for. Det har vært veldig morsomt, men et langt løp. Det har vært mye å passe på, med sene kvelder og tidlige morgener. Det har vært en skikkelig politisk folkefest.

- Blir det noe neste år?

- Nå skal vi ta en vurdering etter at det er ferdig. Men det er ikke valgår neste år, så det er mulig at profilen kanskje blir litt annerledes

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken