Gå til sidens hovedinnhold

Her klikker det for budgiverne

Faksmaskinen er avleggs. Nå sikrer du deg drømmeboligen ved å klikke på Gi Bud-knappen.

(iBergen.no) Du finner drømmeboligen, blir enda sikrere på visning og er klar til å levere inn det første budet. Men hvem i himmelens navn har en faksmaskin?

Ett klikk er nok
Som kjent må det første budet du leverer leveres skriftlig. Det må enten skje med personlig oppmøte eller via en faks. Personlig oppmøte kan ofte være vanskelig og en faks er som kjent ikke et moderne kommunikasjonsmiddel lengre.

- Hvem har faks i dag? Det er absolutt et interessant spørsmål, ja. Derfor har vi vært en pådriver for å utvikle dette her og håper vi har skrinlagt faksen en gang for alle, sier Grete Martinsen, salgssjef for Midt-Norge hos meklerfirmaet Krogsveen.

Dette her, som Martinsen snakker om, er en liten knapp under boligannonsen på Internett der budgivere kan gi sitt første bud, nesten som på hvilken som helst nettauksjon.

- Det ligger en grønn knapp der du klikker på. Denne løsningen er utviklet sammen med BBS (Bankenes Betaling Sentral) og IT-Makeriet og er knyttet opp mot BankID. Det vil si systemet som stort sett alle sammen bruker hjemme når en betaler regninger.

Sikkert som banken
Siden systemet er knyttet direkte opp mot BankID, går systemet også for å være helt sikkert. En trenger med andre ord ikke bekymre seg for at noen klusser med faksen lengre.

- Jeg kan ikke huske at vi har hatt tilfeller der andre har skrevet under og sendt inn faks, men jeg vet at det har skjedd i bransjen. Med BankID er den elektroniske signaturen mye sikrere. På faks har vi ingen garanti for at signaturen er reell, sier Martinsen.

- Kan en nå følge budrundene på nettet som på QXL?

- Nei, det kan en ikke. Og det er helt bevisst. Vi ønsker å ha dialogen direkte med kunden. Så dette gjelder bare det første budet.

Håper alle tar det i bruk
Krogsveen har hatt eksklusiv bruksrett på systemet de tre siste månedene, men nå åpnes det for andre meklerhus.

- Siden vi har vært med på å utvikle systemet og har gjort en investering, så har vi også hatt eksklusivitet. Men nå håper vi alle andre følger etter. Det er et mye sikrere og ikke minst enklere system for kundene. Foreløpig har vi hatt stor suksess med systemet, reklamerer hun.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter