Gå til sidens hovedinnhold

- Her snakker vi om ekstreme tilstander som jeg verken kan eller vil snakke om

- Det er strengt tatt ikke lov å avbryte en turne, men dette er det mest ekstreme jeg har vært med på.

Det sier Ingar Amlien i spissen for Crest of Darkness som etter halvgått løp valgte å avbryte turneen med svenske Shining og Sterbhaus.

Turneen, som i løpet av 17 dager skulle ta Crest of Darkness over store deler av Europa, fikk en dramatisk avslutning for ekstrembandet fra Gjøvik, skriver Oppland Arbeiderblad.

Strukket grenser

Ingar Amlien er tilbake i Hunndalen etter å nærmest møtt seg selv i døra.

– Aldri har jeg vært så langt inne i min egen mørke, kall det gjerne fantasiverden, som under denne turneen. Jeg har vel heller aldri strukket mine egne grenser så langt som denne gangen. Jeg forstår bedre enn tidligere de uttalelsene jeg har hørt fra skuespillere som snakker om at man noen ganger kan bli vel mye oppslukt av sin egen rollefigur. Det er både fascinerende og skremmende, men jeg er sikker på at jeg ikke er blitt noe dårligere menneske etter dette. Kanskje snarere tvert imot. Det vil tiden vise, sier Amlien til Oppland Arbeiderblad.

– Akkurat nå vet jeg at det beste for meg er å tre inn i den «normale» verdenen igjen – noe som nok kommer til å ta litt tid denne gangen.

Store belastninger

Amlien vil ikke konkret gå inn på situasjoner som har oppstått under turneen, men han legger ikke skjul på at det tar på å leve såpass tett på hverandre under så lang tid.

– Belastningene på meg og bandet begynte å bli svært store på slutten og her snakker vi om forhold som jeg og bandet ikke kunne råde over. En ting er å leve tett på hverandre i en nightliner-buss over lengre tid, men her snakker vi om ekstreme tilstander som jeg verken kan eller vil snakke om, sier Ingar Amlien.

Bandet avbrøt turneen i Belgia etter å ha fullført 10 konserter. Da hadde de spilt i Tyskland, Østerrike, Slovenia, Italia, Sveits, Frankrike og Nederland.

– Det er alltid litt bittert og måtte gå til slike skritt og strengt tatt er det «ikke lov» å avbryte en turne på denne måten. I denne sammenheng må jeg likevel få lov å si at denne turneen utvilsomt er det mest ekstreme jeg noen gang har vært med på, sier rockeveteranen ærlig.

Ingen slagen mann

Selv ville Amlien helst sett at bandet fullførte turneen.

– Men jeg må vel noe motstridende innrømme at min egen kropp og sjel nok har det best med at jeg nå sitter trygt hjemme hos mine kjære i Hunndalen. Jeg må understreke at selv om turneen var tøff – for tøff for oss til å fullføre slik tingene utviklet seg med sjukdom blant bandmedlemmene og så videre – er det ingen slagen mann som har kommet hjem. Vi har spilt masse bra konserter, vi har fått mange nye tilhengere, og vi har massevis av positive opplevelser og minner vi kan ta med oss videre i livet, sier Ingar Amlien.

Les flere saker på OA.no.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken