Gå til sidens hovedinnhold

Her står politiet æresvakt for den dødssyke hunden

Hunden Kaiser (2) fikk honnør fra flere politimenn på sin vei til å bli avlivet.

Politihunden Kaiser fikk en følelsesladet avskjed av sine kolleger i Massachusetts-politiet, skriver Daily Mail.

Den to og et halvt år gamle schæferhunden fikk nylig en nyresykdom. Den viste seg å være så alvorlig at Kaiser måtte avlives.

- Gjorde et enormt inntrykk

I et rørende innlegg på Facebook, opplyste politibetjenten Jamie Lebretton om nyheten.

- Det er med stor sorg at jeg opplyser om at partneren min, hunden Kaiser, må pensjonere seg. Kaiser ble nylig diagnostisert med en alvorlig nyresykdom/-feil, noe som har ført til at helsen hans har forverret seg drastisk, skriver Lebretton.

Han fortalte videre at det har blitt tatt den hjerteskjærende avgjørelsen om å ende Kaisers lidelser.

- Kaiser lærte meg mer om meg selv og mitt yrke enn jeg noen gang kunne lære ham. Jeg føler meg priveligert som har overvært hans modighet og heroiske handlinger (...) Selv om hans karriere var kort, gjorde han et enormt inntrykk, som aldri vil bli glemt, skriver Lebretton.

Spredt på nett

Kaiser ble en del av politiet da en lokal familien donerte den fem måneder gamle valpen til Plymouth-avdelingen i Massachusetts-politiet.

Hunden fikk umiddelbart god kjemi med Jamie Lebretton. Kaiser hadde en stor karrere i politiet, og det gikk gjetord om «hans legendariske funn og de utallige gangen han banket skurker».

31. mai ble Kaiser avlivet. Og da stilte altså over et dusin politimenn opp for å gjøre honnør til den trofaste hunden idet han tok sine siste skritt utendørs.

Nyheten om den rørende avskjeden, spredde seg raskt på nett etter at bildet av politibetjentene som sto æresvakt for Kaiser ble lagt ut på Reddit.

Den tråden har blitt ekstremt populær og begynner å spre seg på nettet. Artikkelen som Daily Mail lagde om saken, har blitt delt av tusenvis.

Jamie Lebretton takker sine kolleger for deres omtanke.

- Jeg har aldri før vært så stolt i min karriere. Dere overgikk dere selv i dag. Jeg kunne ikke bedt om en bedre avskjed, har Lebretton uttalt.

Han la også ut en siste hilsen til Kaiser på Facebook.

- Hvil i fred, gutten min. Jeg kunne ikke ha bedt om en en bedre partner eller venn (...) Du gjorde meg til en bedre person, en bedre hundefører og en bedre politibetjent. Til vi møtes igjen, Kai - jeg er glad i deg og vil savne deg hver dag.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken