Gå til sidens hovedinnhold

Her vinker de nygifte til folket

Forelsket og nygift møtte Sveriges nye prinsesse folket.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=tsgE_b4dXJ_m3SdM9c_oP7kqLDx4xEXRJBkui4yUOqJfyE93eJDVlueEHHxOU6hPfoc7SsH5Su40ldcbEWiOUmXg23UteYoMHSDpwUXTQfzT7kAX7Hfg9nFyznlb7GQUhzTzybhzvtg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Stockholm (SIDE2): Prins Carl Philip har fått sin prinsesse, Sofia Hellqvist. Lørdag ga de hverandre sitt ja i Slottskyrkan - i en romantisk, lattermild og vakker seremoni.

Paret var tydelig rørt og forelsket, og virket mer avslappet i dag, enn da de ankom fredagens festmiddag. De både smilte og lo under seremonien i dag.

Like etter vielsen gikk ferden i tradisjon tro gjennom Stockholms gater. Folk hadde ventet i timesvis for å se prinseparet, og like etter klokken 17.30 kom de i hest og vogn gjennom gatene.

Bildeserie

Bildeserie

(Alle foto: Per Gunnar Sværen, Mediehuset Nettavisen/NTBScanpix)

Sofia vinket og smilte til folket, som en allerede erfaren prinsesse. Prins Carl Philip så lykkelig ut og hilste alle de frammøtte.

Ferden gikk blant annet fra Slottet langs Ytre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Regeringsgatan, Hamngatan, Strömbroen og ble avsluttet ved Logården – hvor det ble avfyrt salutt på 21 skudd.

Prins Carl Philip takket også folket etter kortesjen:

- Et av de vakreste minnene vi kommer til å ta med oss fra dagen, er at så mange vil være her og feire kjærligheten. Det viser at Sverige er et varmt land, et land med mye kjærlighet. Et stort takk, sa prinsen til folket.

Deretter kom det alle har ventet på: Kysset!

Bryllupsfeiringen fortsetter på Stockholm Slott, hvor gjestene er invitert til festmiddag i Vita Havet. Middagen er forberedt av stjernekokkene Markus Aujalay og Mathias Dahlgren.

LES MER OM PRINSEBRYLLUPET:

Nå er de gift!

10 ting du bør vite om bryllupet

Märtha Louise dukket opp til kongelig bryllupsfest med kjole designet av Side2-blogger

Kom med en kronprinsesse på hver arm

- Har lest at en prins skal gifte seg med en realitystjerne

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken