Gå til sidens hovedinnhold

Herlig stygg Betty

Betty Suarez er noe av det skjønneste som finnes på tv for tiden.

(SIDE2:) «Ugly Betty», amerikansk komiserie, onsdager klokken 20.45 på TVNorge.

«Ugly Betty» er et sleivspark til moteverdens krav om størrelse 0 og handler om den 22 år gamle moteassistenten Betty Suarez. Da forlagskaksen Bradford Meade overlater ansvaret for det innflytelsesrike magasinet Mode til sønnen Daniel, bestemmer han seg for å ansette Betty som sønnens nye assistent - mest av alt fordi hun sannsynligvis er den eneste kvinnen på Manhattan Daniel ikke vil hoppe til køys med. Hun er på langt nær så glamorøs som de pene menneskene magasinet hun jobber for setter på trykk. Ikke har hun peiling på mote heller.

Seriens fremste suksessfaktor er America Ferrera som spiller Betty. Hun er verdt terningkastet ene og alene. De andre skuespillerne er på det jevne og enkelte blekner helt i samspillet med Ferrera. Betty er en sjarmbombe. Kort og godt. Hvis jeg skal sette fingeren på noe må det være at Betty kanskje er litt for ung for jobben sin.

«Ugly Betty» balanserer på grensen mellom crazykomikk og såpeopera. Dessuten gjør alle de sterke fargene at den nesten minner litt om en tegnerserie.

Serien tar opp et viktig tema. For Betty er egentlig verdens skjønneste, bare man ser forbi tannreguleringen, brillene og det rare håret. Og viser godt - og gjør narr av stereotypene i motebransjen, som kontorets heks som får botox-injeksjon av assistenten sin og nedlatende måling av Bettys antrekk. Likte du «The Devil Wears Prada» kommer du til å elske Ugly Betty.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid