Gå til sidens hovedinnhold

Hertuginnen danker ut ektemannen

Så mye har Kate jobbet.

(SIDE2): Hun har vært hertuginne i nesten nøyaktig 20 måneder, men det var først i 2012 at Kate virkelig fikk bryne seg i rollen sin.

Jobber mer enn William
Ifølge den britiske avisen The Telegraph har hun hatt hele 111 offisielle oppdrag det første hele året som hertuginne. I 2011 i månedene opp til og etter bryllupet hadde hun kun 34 oppdrag, så en betydelig økning i arbeidsmengde for den fremdeles ferske hertuginnen.

Av de 111 i 2012 er 36 utenlandsoppdrag, blant annet reisen til det sørlige Asia i høst. Storbritannia feiret diamantjubileum for dronningen i året som var, og det førte med seg en hel rekke oppdrag i både inn- og utland for hele kongefamilien.

Og Kate har jobbet for kongehuset en hel del mer enn prins William (30). Men han har ikke ligget helt på latsiden av den grunn, de 88 offisielle oppdragene han har utført er ved siden av jobben som helikopterpilot i Royal Air Force.

Rett før jul har Kate blitt syk på grunn av graviditeten, og vært innlagt med kraftig svangerskapskvalme. Dermed ble noen av oppdragene avlyst.

Julen feiret hun og Will med familien Middleton, og droppet dermed den tradisjonelle feiringen på Sandringham med resten av kongefamilien. Hertuginnen tar det fremdeles rolig, men skal ifølge britiske medier være i bedre form.

De gamle er eldst
Men verken Kate eller William slår dronning Elizabeth (86). Hun hadde hele 425 offisielle oppdrag i fjoråret, en økning fra 370 i 2011.

Dronningen er kjent for sin store arbeidskapasitet, og har alltid hatt svært mange oppdrag i løpet av et år - tross sin nå høye alder holder hun koken. Ektemann prins Philip (91) har slitt med helsen den siste året, men har stått på allikevel. Han økte arbeidsmengden fra 2011 til 2012 med ti oppdrag til totalt 340. Han har stått ved sin kones side i løpet av jubelåret, men ble innlagt på sykehuset i sommer etter en kald og fuktig flåteparade på Themsen.

Prins Charles (64) har riktignok jobbet aller mest med 480 innenlands oppdrag, og 112 utenlandsoppdrag. Han og hertuginne Camilla besøkte blant annet Norge på sin skandinaviske rundtur i forbindelse med diamantjubileet i fjor vår.

Les også:

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken